Dutch design database

Database home     Laatste inzendingen    Meubel toevoegen     Hoe werkt de database?    Zoeken

The Killing of the Piggy Bank

The Killing of the Piggy Bank
The Killing of the Piggy Bank
2009
The Killing of the Piggy Bank is zonder meer een van de grappigste ontwerpen van Marcel Wanders. Het ontwerp is vrij simpel, maar als je er over na gaat denken, zit het vol met een soort morele dilemma's. Ja, het is een spaarvarken. Van oudsher sloeg je die kapot als je hem wilde legen. Dit behoedde de spaarder ervan vroegtijdig de spaarpot te plunderen.
Marcel Wanders geeft bij The Killing of the Piggy Bank alvast het goede voorbeeld, en maakt de hamer alvast aan het spaarvarken vast. Dit is natuurlijk opzich al grappig. Het wordt pas lastiger als je je bedenkt dat dit spaarvarken een kleine 1000 euro kost om aan te schaffen. Waarschijnlijk past er niet eens 1000 euro aan kleingeld in dit varkentje. Niemand haalt het dan ook in zijn hoofd om het echt stuk te slaan.
Eigenlijk is The Killing of the Piggy Bank dus compleet nutteloos. Je kunt het enkel als kunstobject zien. Of toch niet? Marcel Wanders biedt uitkomst. The Killing of the Piggy Bank is namelijk ook te gebruiken als bloemenvaas...
The Killing of the Piggy Bank is gemaakt bij "Royal Delft" het betreft dus een origineel stuk Delfts blauw.
960 euro
http://www.moooi.com
Porselein
Royal Delft voor MOOOI
Website MOOOI. Foto is van Erwin Olaf.

Geef een reactie