Dutch design database

Database home     Laatste inzendingen    Meubel toevoegen     Hoe werkt de database?    Zoeken

HOME AT GRANNIES – Popsicle

HOME AT GRANNIES – Popsicle
HOME AT GRANNIES – Popsicle
2012
Het ontwerp van de lamp is gebaseerd op de herinnering van vroeger die ontwerpster Ingrid van der Veen had aan het logeren bij haar oma. “In zo’n echte oma-logeerkamer scheen het straatlantaarn licht altijd prachtig door de retro-gordijnen.” Het effect van licht dat door stof schijnt is verwerkt in de lamp. “De lamp is een ode aan mijn oma geworden. “
Is de lamp uit, dan is de lampenkap stof wit. Doe je hem aan, dan schijnt het kant door de lamp. De vorm doet denken aan een ouderwetse omalamp. De ontwerpster speelt graag met 2D en 3D. Zo is de kap ‘plat’ geworden. Daarnaast is de stof en het frame omgedraaid. De lampenkap stof is aan de binnenkant geplaatst en het stalen frame aan de buitenkant.
Net als de andere Popsicle producten is de lamp in Nederland geproduceerd. De werkplaats waar ze worden gemaakt, werkt onder andere met mensen die niet zo gemakelijk in reguliere banen terecht kunnen. Van der Veen: “Ik kies daar bewust voor. Mijn passie is ontwerpen, maar doe ook graag iets voor en met de maatschappij. Door deze samenwerkingen kan ik dit combineren. Ook draagt de koper van de Popsicle producten bij aan de samenleving door deze werkwijze”
vanaf € 575,-
http://www.popsiclestuff.nl
geëpoxeerd staal, kant en chintz
Popsicle
Pops & Pics
  • HOME AT GRANNIES – Popsicle
  • HOME AT GRANNIES – Popsicle
  • HOME AT GRANNIES – Popsicle

Geef een reactie