Dutch design database

Database home     Laatste inzendingen    Meubel toevoegen     Hoe werkt de database?    Zoeken

Circle Elemental Composites Hugo van der Kallen

Circle Elemental Composites Hugo van der Kallen
2013
Circle Elemental Composites - In eerste instantie werd onze aandacht getrokken omdat deze stoelen en tafel van Hugo van der Kallen gewoon heel mooi zijn. Wij van Nederlandsdesign.com houden heel erg van blank staal en gelakt hout: pure materialen!
Er zit alleen meer achter de meubels van van der Kallen. Je kunt ze namelijk eenvoudig uit elkaar halen, en er een ander meubel van maken. Er zijn verschillende soorten metalen tussenstukken. De eenvoudigste vorm is een krukje. Zet je hier langere poten en langere tussenstukken in, dan heb je een tafel. Vervang je twee tussenstukken, dan kan je er een stoel van maken. Stop je hier langere stukken hout tussen, dan heb je een bank. Je zou er zelfs een hele stellingkast van kunnen maken.
De meubels hebben dan ook geen afzondelijke namen. Het concept heet Circle Elemental Composites. Je koopt de afzonderlijke onderdelen, en bepaalt zelf wat je er van maakt.
Circle Elemental Composites werd in 2013 gepresenteerd op de Dutch design week.
Staal, hout
Redwood
Deze foto is genomen op de Dutch design week 2014 in de Schellensfabriek. Screenshots komen van de website van Hugo van der Kallen.
  • Circle Elemental Composites Hugo van der Kallen
  • Circle Elemental Composites Hugo van der Kallen

Geef een reactie