Dutch design database

Database home     Laatste inzendingen    Meubel toevoegen     Hoe werkt de database?    Zoeken

Bulb TL Marcel van Heeswijk

Bulb TL Marcel van Heeswijk
Bulb TL Marcel van Heeswijk
2015
De technologische overgang van gloeilamp- naar ledverlichting inspireerde Marcel van Heeswijk om een armatuur te ontwerpen voor beide soorten lampen.

Transitie

Thuis en op kantoor zie je vooral armaturen voor de gloeilamp/ledlamp of de TL-lamp. Hoewel de ontwikkelingen in ledverlichting snel gaan, baseren fabrikanten de vorm vaak op de klassieke gloeilamp. Maar vanwege de afwijkende maat passen ledlampen niet altijd perfect in bestaande armaturen. Wat gebeurt er als je ze combineert met TL-armaturen?

Lights determine the look

In de Bulb-TL komen zowel klassieke gloeilampen als ledlampen goed tot hun recht. De ruimte tussen de kap en de lamphouder is open en verstelbaar. Hierdoor maken de lampen deel uit van het armatuur: je ziet het gedeelte tussen de fitting en het begin van de bol. Voordat de klassieke gloeilamp definitief verdwijnt, laat dit armatuur nog een keer goed zien hoe zo’n gloeilamp is gefabriceerd.
De Bulb TL is in twee afmetingen verkrijgbaar. De Bulb TL 800 heeft vier lampen, de Bulb TL 1200 heeft 6 lampen. Het armatuur is gemaakt van aluminium en verkrijgbaar in blank geanodiseerde of messing - goud geanodiseerde uitvoering.
aluminium
Christ Clijsen
  • Bulb TL Marcel van Heeswijk
  • Bulb TL Marcel van Heeswijk
  • Bulb TL Marcel van Heeswijk
  • Bulb TL Marcel van Heeswijk

Geef een reactie