Kasten

Sorteer op: Naam van het meubelJaarDatum ingediend
Klassieke kast in sloophout
Klassieke kast in sloophout
1992

De Klassieke kast in sloophout is denken wij een van de meest klassieke ontwerpen van Piet Hein Eek. Het zijn de sloophouten kasten waar Eek vanaf het begin van de jaren negentig wereldberoemd mee is geworden. Deze kast is onnoemelijk vaak gekopieerd, maar nooit geëvenaard.

De kasten worden met de hand vervaardigd in Piet Hein Eek zijn eigen fabriek in Eindhoven. Je kunt langsgaan bij zijn fabriek en daar meubels kopen. Je kunt er zelfs terecht om een hapje te eten.
3706,00
http://www.pietheineek.nl/
Sloophout
Website Piet Hein Eek
Mr.Knox kast Stephan Siepermann
Mr.Knox kast Stephan Siepermann
2014

Mr.Knox van Stephan Siepermann is grappige, maar vooral ook erg fraai gemaakte houten kast. De kast is uiteraard geïnspireerd op een kluis. Als je aan het grote wiel draait dan komt het raderwerk dat je ziet in beweging, en wordt het sluitmechanisme geopend. Wat zo knap is, is dat alles is gemaakt van hout. Mr.Knox is echt een exceptioneel stukje houtbewerking. Gelukkig heb je tegenwoordig computergestuurde CNC-freesmachines die je hier een handje bij kunnen helpen. Naast Mr.Knox zie je de Locky kasten van Stephan Siepermann (ook heel fraai).

Bij Mr.Knox wordt een echte eikenhouten ‘goud’staaf geleverd.

Stephan Siepermann toonde zijn kasten tijdens de Dutch design week 2014 in de fabriek van Piet Hein Eek. Een betere plek om zulke fraaie houten meubels te tonen is er bijna niet. Stephan Siepermann is geboren in Duitsland, maar studeerde aan de Design academy in Eindhoven, en is gevestigd in Utrecht.
999,99 euro
Hout
De foto is genomen in de fabriek van Piet Hein Eek tijdens de Dutch design week 2014.
Kast ‘Alabama’ – GUTS! Furniture
2015

Legkast met 2 lades en 4 legplanken. Ook leverbaar als hangkast of als hang/legkast met 2 lades. Standaardafmetingen L 103 x B 52 x H 204 cm. maar ook leverbaar in ieder ander gewenst formaat.

Het hier getoonde meubel is in meerdere RAL kleuren en -combinaties/dessins verkrijgbaar. Voor een volledig overzicht: www.guts-furniture.nl
3.850,00
http://www.guts-furniture.nl
FSC® gecertificeerd eikenhout, ECOBoards plaatmateriaal
GUTS! Furniture
GUTS! Furniture
Move on Time – Edwin de Kuiper (Stijlapart)
2013

De Move on Time is gebaseerd op het idee van de ouderwetse klok met contragewichten. De filosofie achter het ontwerp is dat een boek een verhaal vertelt en daardoor een stuk tijd in zich heeft. Een boekenkast zou je daarom een ‘tijdhouder’ kunnen noemen. De boekenkast beweegt daarom als u er ‘tijd’ uithaalt of inzet.

Al meerdere malen bewonderd tijdens de grootste boekenbeurs van Europa.
€ 1.895,– incl BTW
STIJLAPART.nl
MDF, Kunstof, Touw
STIJLAPART
Edwin de Kuiper, STIJLAPART