Dutch design database

Database home     Laatste inzendingen    Meubel toevoegen     Hoe werkt de database?    Zoeken

Listings tagged: Tafels

Sort By: Naam van het meubelJaarDate posted
Metalen tafel Dimitri Kruithof
Metalen tafel Dimitri Kruithof
2014
Deze mooie metalen tafel is gemaakt van gezet plaatstaal. Door het dunnen staal te buigen wordt het steviger. De constructie van de tafel is bijzonder knap gemaakt. Op de foto die we tonen lijkt het blad helemaal glad, maar in werkelijkheid zijn er -denk ik met een lasersnijder- kruisjes in gesneden, die ervoor zorgen dat de constructie in het tafelblad kan haken. Hierdoor wordt de constructie nog sterker, en lukt het dus met zulk dun materiaal een stevige metalen tafel in elkaar te zetten.
Dimitri Kruithof is een architect en meubelontwerper. Hij werkt eigenlijk alleen met plaatstaal, vaak in combinatie met hout.
Plaatstaal
Dimitri Kruithof
De foto is genomen in de Schellensfabriek tijdens de Dutch design week 2014.
Jacob van Ruysdael houten wasbak
2013
Het model Jacob van Ruysdael is zo gefreesd dat het een natuurlijk glooiende kuil lijkt, getoond model is extra bijzonder omdat hij is vervaardigd uit één stuk hout. De wastafel is vanuit de fabriek zo voorbehandeld dat deze klaar is voor gebruik.
Afmetingen 920x520x95mm (lxdxh). Alle maatvoeringen, houtsoorten en afwerkingen zijn mogelijk.
Iroko hout, RVS
Van Wijk Dutch Design
The-Desk van Jeroen Bos
The-Desk van Jeroen Bos
2010
The-Desk is ontworpen voor de huis omgeving. Een beetje royaal bureau voor thuis is te kantoorachtig en heeft een kille zakelijke uitstraling. Velen gebruiken een eettafel met laadblok om aan te werken, een mooie oplossing, maar het is geen bureau om lekker aan te kunnen werken.
Daarom is er nu The-Desk. Praktisch, met laden en de kabels voor PC en stroom zijn in The-Desk weggewerkt en zijn niet te zien. Royaal, 200 x 90 cm met diepe lades en een contact klep. Persoonlijk, met een RVS plaquette waarin de naam van de eigenaar en datum en productie nummer word gegraveerd. Elke Desk word met de hand gemaakt in Nederland en ook de materialen, Hout, Leer, RVS en aluminimum komen uit Nederland en België.
Recent is de 34 é Desk geleverd en geplaatst, Jeroen Bos levert en plaatst de meubelen zelf.
€ 5.900,00
Hout, Leer, RVS, Aluminium
Jeroen Bos Design
Jeroen Bos Design
Swan Tafel – Marc van der Voorn
2014
De Swan tafel is net zo mooi en sterk als de vogel waaraan de tafel haar naam dankt.
Het ontwerp van de tafel is losjes geinspireerd op de driepoot van een camera, met de iets uitstaande poten.
Tafel Swan is leverbaar in lengtes van 200, 240, 300 cm.
Vanaf €1.425,-
Eikenhout, metaal
Spoinq
Simone de Geus
CRAFT 2.0 – Renier Winkelaar
CRAFT 2.0 – Renier Winkelaar
2014
“Van eeuwenoude meubeltechniek naar een stoere hedendaagse tafel”.

Vaak nog hoor ik mensen van een bepaalde generatie zeggen, “vroeger was alles beter, toen kocht je meubels voor het leven, dat was pas kwaliteit!” In de huidige tijd vind je veel in bulk gefabriceerde meubels. Meubels welke zijn geperfectioneerd op het gebied van prijs/kwaliteit dankzij moderne fabricage processen. Deze meubels zijn bedacht om een stijlperiode mee te gaan om vervolgens weer vervangen te worden.

Naar mijn mening mist de bezieling in deze meubels. Er zit weinig verhaal in om te vertellen. Na deze constatering vroeg ik mij af of datgene wat mensen van een vorige generatie zeggen over dat vroeger alles beter was ook in deze tijd kan worden bereikt. Of er een gevoel van kwaliteit, degelijkheid en een emotionele waarde kan worden gecreëerd, en dat in een modern jasje.

Ik heb altijd al een fascinatie gehad voor oude houtverbinding, vooral de verbindingen in oude Hollandse molens. Ik vind het echt fantastisch hoe met oude technieken iets word geautomatiseerd. Houten tandwielen met overbrugging techniek en pen en gat verbindingen zijn maar enkele blikvangers welke je kunt vinden in deze molens. Deze technieken fascineren mij zo veel dat ik er wat mee wilde doen op mijn vakgebied.

Met dit concept heb ik de tafel “CRAFT 2.0” ontworpen. In het ontwerp had ik twee vuistregels. Ik wilde één materiaal gebruiken en geen moderne technieken gebruiken als bijvoorbeeld schroeven. De tafel van 230 – 270 cm is gemaakt van alleen eikenhout en is in elkaar te zetten door oude pen – gat en zwaluwstaart verbindingen. Om de tafel uit te schuiven heb ik gebruik gemaakt van tandwielen en tandheuvels. Deze tandwielen zijn te bedienen doormiddel van een ratel, gemaakt van eikenhout. Tot slot ziet de tafel er natuurlijk echt heel cool uit!
2590
Eiken
Studio Renier Winkelaar
Studio Vincent Hartman
Hoogglans wit bureau ‘clean desk’ – Stijlapart
2008
Dit hypermoderne bureau kunt u op basis van losse onderdelen zelf aanpassen naar wens.
U kunt het bureau in hoogte verstellen zodat deze past bij uw lengte, of makkelijk verplaatsen dankzij de wielen eronder. Alle kabels, maar ook vaste computers en printers zijn perfect uit het zicht te plaatsen.
Hebt u extra werkruimte of vergaderruimte nodig dan is het uitklapblad een ideale optie.
v.a. € 1.675,--
STIJLAPART
MDF, RVS
STIJLAPART
Edwin de Kuiper, STIJLAPART.nl