KRNWTR

Sorteer op: Naam van het meubelJaarDatum ingediend
KRNWTR Houten Waterkoeler
Naam van het meubel: KRNWTR Houten Waterkoeler
Naam ontwerper:
Jaar: 2014
Omschrijving van het ontwerp:

KRNWTR presenteert op de Dag van de Duurzaamheid, de eerste duurzame houten waterkoeler voor leidingwater in Nederland. De waterkoeler moet mensen bewust maken van plastic afval en bedrijven en instellingen stimuleren hun plastic bronwaterkoelers en -flesjes te vervangen. Vandaag nemen de leerlingen van Het Titus Brandsma College en de werknemers van kredietverzekeraar Atradius de waterkoelers officieel in gebruik.
Uniek design vertelt een verhaal over duurzaamheid
“Waterkoelers op de waterleiding zijn niet nieuw, maar tot nu toe waren ze steeds van plastic en zagen er vooral zeer functioneel uit. Wij vonden het tijd voor een waterkoeler die en stijlvol is en het verhaal van duurzaamheid vertelt”, aldus Tom Niekamp van KRNWTR. De waterkoeler is verkrijgbaar in duurzaam gewonnen essenhout en eikenhout, als tafel- en staand model. 5% van de opbrengst van de waterkoeler gaat naar de Plastic Soup Foundation om het plastic afval in zee te verminderen.
Liever kraanwater dan bronwater
Titus Brandsma, onderdeel van het Arentheem College, wil als UNESCO-school leerlingen ervan bewust van te maken dat kraanwater lekker, gezond en beter voor het milieu is dan (in plastic verpakt) bronwater. “We zijn een duurzame en een gezonde school”, aldus directeur Dick Helders. De school is blij met het nieuwe design van de waterkoeler van KRNWTR. “Het straalt aan alle kanten duurzaamheid uit”, zegt Mark Daalderop, de mededirecteur. Bij Atradius, Nederlands grootste kredietverzekeraar en lid van het Grote Bedrijven Netwerk van MVO Nederland, kwam het verzoek tot plaatsing van een duurzame watervoorziening naar voren als een van de voorstellen die medewerkers zelf deden naar aanleiding van de Dag van de Duurzaamheid. “Dit laat zien hoe belangrijk onze medewerkers het vinden om als groot bedrijf verantwoordelijk met onze omgeving om te gaan”, aldus Tom Kaars Sijpesteijn, algemeen directeur van Atradius Nederland. “Ik ben blij dat we met het plaatsen van de houten waterkoelers meteen aan deze wens gehoor hebben kunnen geven.”
Samenwerking tussen 3 partijen
De eerste houten waterkoeler is door KRNWTR ontwikkeld in samenwerking met Meubelmaker CasperRutges.nl en Watercompany, specialist van waterkoelers aangesloten op de waterleiding.

Extra informatie: De houten KRNWTR waterkoeler, wordt aangesloten op de waterleiding en is gemaakt van duurzaam hout. Daarmee onderscheidt hij zich van plastic waterkoelers die er enkel functioneel uitzien. Onder de tapkraan passen zowel glazen als KRNWTR karaffen en beugelflessen. De houten waterkoeler is exclusief via KRNWTR te verkrijgen en zorgt ervoor dat je voortaan gekoeld kraanwater drinkt in stijl.
Prijs: Informeer naar de prijs
Website ontwerper: KRNWTR
Materialen: hout, roestvrijstaal (kraan en lekbak)
Type meubel:
Fabrikant: KRNWTR
Credits afbeelding(en): Tetsuro Miyazaki