Design Icons 2015

Datum
07/02/2015 t/m 08/02/2015

Openingstijden
00:00

Locatie
Kromhouthal Amsterdam Noord

Categorieën

Kaart wordt geladen...

Hou jij van vintage meubels? Dan is Design Icons echt iets voor jou. Op 7 en 8 februari keren zestig internationale vintage handelaren terug naar Amsterdam voor Design Icons 2015. De enorme verzameling van 20e eeuws meubeldesign op een locatie maakt Design Icons tot hét vintage shopping event van het jaar.

In Parijs, Brussel, Gent, Berlijn en Düsseldorf waren al succesvolle beurzen met origineel vintage designmeubels. Zo ontstond het idee om vintage meubelhandelaren te laten samenkomen in Nederland.

Tijdens Design Icons 2015 zijn de grote namen in vintage design uiteraard vertegenwoordigd. Van Charles & Ray Eames, Gerrit Rietveld, Arne Jacobsen en Ludwig Mies van der Rohe tot betaalbare interieurstukken van minder bekende ontwerpers. Meubelontwerpers van de na-oorlogseperiode experimenteerden met nieuwe materialen, moderne vormgeving en de functie in het interieur. De designs van toen zijn tot op de dag van vandaag nog een grote inspiratie. Scandinavische sideboards staan naast industrieel design en Italiaanse designverlichting uit de jaren `50 naast fiberglass kuipstoelen.

Design Icons vindt plaats in de Kromhouthal in Amsterdam-Noord. Deze rauwe, industriële scheepsmotorenfabriek is gerenoveerd tot een karakteristieke evenementenlocatie met uitzicht over het water van het IJ en het stadscentrum.

Tickets
Zaterdag zijn de tickets een tientje. Op zondag slechts 5 euro.

Bereikbaarheid

Uiteraard is Design Icons 2015 per auto te bereiken. Daarnaast kan je vanaf Amsterdam Centraal het gratis pontje naar ‘Noord’ nemen! Het is slechts 10 minuten lopen naar De Kromhouthal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *