Paul tames Neon chair

Dutch design year in de Beurs van Berlage

Afgelopen zaterdag heeft Nederlandsdesign.com een bezoekje gebracht aan Dutch design year in de Beurs van Berlage. In ieder geval tot februari mag deze dutch designwinkel zich in dit geweldige pand presenteren. Dutch design year verkoopt meubels en accessoires van talentvolle Nederlandse ontwerpers die onder de noemer Dutch design vallen. Voordat ze deze tijdelijke betrekking in de Beurs van Berlage kregen was Dutch design year gevestigd in Eindhoven. Het assortiment bestaat dan ook voor een groot deel uit ontwerpers die de Eindhovense Dutch design academy hebben doorlopen. Om dit soort meubels te zien moet je meestal naar een designbeurs. Wij vinden het dan ook erg leuk dat het op deze manier gepresenteerd wordt. De Beurs van Berlage is natuurlijk al een hoogtepunt op het gebied van Nederlands design. Voor iedereen die de binnenkant nog nooit heeft gezien in dit een mooie gelegenheid om dit eens te doen. De winkel is overigens niet in het hoofdgebouw gevestigd, maar heeft een aparte ingang aan de kant van het Centraal station. Desalniettemin is de locatie geweldig.

Mocht je tijd hebben raden we je zeker aan een kijkje te gaan nemen. Dutch design year biedt een leuke mix van high-end design tot leuke hebbedingetjes vanaf een euro of 15, dus voor een origineel kerstcadeau kan je hier ook prima slagen. Bekijk hieronder wat voor leuks er allemaal te zien en te koop is.

Tessa Koot stoel
Super leuke stoel van Tessa Koot. Een soort Jackson Pollock meets George Lucas.
Bureau
Bureau met op de achtergrond het Damrak by night. Op het bureau o.a. werk van Kiki van Eijk.
Chubby chair Dirk van der Kooij
Super leuke Chubby chair van Dirk van der Kooij.
Dirk van der Kooij endless vaas
Endless vaas van Dirk van der Kooij. Net als zijn andere werk gemaakt met een gigantische zelfgemaakte 3D printer.
Dutch design lamp
Dutch design lamp en kaarsenhouders.
Dutch design year beurs van berlage
Dutch design year in de Beurs van Berlage. Op de tafel onder andere twee kandelaars van Joost van Bleiswijk.
Dutch design year
Mooie kast met Dutch design accessoires.
Joep Huizinga zijn Treetrunk bench. Je kunt ze stapelen tot een kast.
Joep Huizinga zijn Treetrunk bench. Als je ze stapelt zoals hier heb je een kast.
Koperen krukje
Koperen krukje in de stijl van de Do hit chair van Marijn van der Poll.

Over Dutch design year in de Beurs van Berlage

Zoals gezegd in ieder geval tot februari in de Beurs van Berlage aan het Damrak 213 in Amsterdam. Zowel het gebouw als de collectie zijn zeker een bezoekje waard. Je kunt ook een kijkje nemen in hun webshop.

Wil je de collectie van Dutch design year later bekijken? Eind januari opent de nieuwe winkel van Dutch design year haar deuren aan de ultra hippe Hemkade 18 in Zaandam (direct aan de overkant van ’t IJ).