Tejo Remy en René Veenhuizen

Tejo Remy is samen mijn zijn compagnon René Veenhuizen verantwoordelijk voor een van de bekendste moderne Nederlandse designs namelijk ‘You can´t lay down your memory’, beter bekend als de ‘Chest of drawers’ (1991). De Chest of drawers is een verzameling kastjes bijeengehouden door een leren riem. De Chest of drawers is onder andere te zien in het MOMA in New York. Een ander wereldberoemd design van Remy en Veenhuizen is de Voddenstoel (ook uit 1991). De Chest of drawers en de Voddenstoel maken van Tejo Remy en Veenhuizen belangrijke voortrekkers van modern Dutch design.

Wat het grappige is aan de ontwerpen van Remy en Veenhuizen is dat zowat iedere versie er weer anders uitziet. Dat komt omdat ze vaak met tweedehands materialen werken.

Remy een Veenhuizen maken zeer diverse ontwerpen. Naast meubels maken ze ook interieur voor buiten zoals het hekwerk dat we hieronder tonen. Ook ontwierpen ze laatst de inrichting van een tentoonstelling in het dick bruna huis over Nijntje.

De Chest of drawers van Tejo Remy
De Chest of drawers van Tejo Remy.  
Zelfde idee als de beroemde 'Chest of Drawers' maar dan met andere kastjes. You can´t lay down your memory van Tejo Remy staat in het Dallas museum in Amerika
Een andere (minder bekende) versie van de beroemde ‘Chest of Drawers’. Deze staat in het Dallas museum in Amerika.
Voddenstoel van Tejo Remy en René Veenhuizen
Voddenstoel van Tejo Remy en René Veenhuizen
Bamboostoel van Tejo Remy en René Veenhuizen
Bamboostoel van Tejo Remy en René Veenhuizen
Ontmoetingshek Tejo Remy en René Veenhuizen voor Gelmo
Ontmoetingshek Tejo Remy en René Veenhuizen voor Gelmo
Tennisbal-bank van Tejo Remy en René Veenhuizen
Tennisbal-bank van Tejo Remy en René Veenhuizen

[related_posts]

4 reacties op “Tejo Remy en René Veenhuizen”

  1. In Nederland zijn er in ieder geval twee musea die de voddenstoel in hun collectie hebben, dat zijn het Centraal Museum in Utrecht en het Audax Textiel Museum in Tilburg. Ik weet niet of ze permanent te zien zijn.

Geef een reactie