Maarten Baas Klok real time

Maarten Baas – Klok “Real Time”

nr.20
nr.22

Een video van twaalf uur die te gebruiken is als klok. Dat is het idee achter het project ‘Real Time’ van Maarten Baas. Real Time werd in 2009 tijdens de designweek van Milaan gepresenteerd en sloeg in als een bom. De klokken zijn fysiek in een gelimiteerde oplage te koop (dus een klok met een beeldscherm waarop de beelden worden afgespeeld) en als Blue ray DVD.

De beelden die je ziet lijken in eerste instantie een gewone klok voor te stellen, maar als je beter kijkt zie je dat de tijd veranderd doordat de wijzers door een persoon worden verschoven of (zoals in onderstaande video) verschoven worden door vegende mensen. Super innovatief, en daarom is Maarten Baas wederom Dutch design van de week!

De fysieke klokken kosten enkele tienduizenden euro’s per stuk. De Blue ray ‘slechts’ 600 euro. Is je dit toch net iets te duur, dan kunnen iPhone-bezitters ook de app downloaden. Die kost slechts 79 cent.

Er zijn in totaal drie versies gemaakt. Krijg hier een impressie de ‘sweepers clock’ uit het Real Time project van Maarten Baas.

6 reacties op “Maarten Baas – Klok “Real Time””

 1. hallo, ik zou graag willen weten waar je de kolk : “real time” – in blue ray ,van Maarten Baas te koop is…..
  ik hoop dat dit ergens…..bekend is…..

  1. Ik heb het op Twitter gevraagd, maar niemand weet het. Het beste dat je denk ik kan doen is contact opnemen met Maarten Baas zelf. Contactgegevens vind je op zijn website. http://www.maartenbaas.com/

   Laat je weten als je de DVD gevonden hebt?

     1. Balen. In ieder geval succes met de zoektocht en leuk dat je ons op de hoogte houdt!

 2. Wat is het idee achter de de zaal real time van maarten baas in het groninger museum. waarom heeft hij die klokken zo gemaakt?

Reacties zijn uitgeschakeld.