the killing of the piggy bank Marcel Wanders

The Killing of the Piggy Bank Marcel Wanders

nr.94
nr.96

The Killing of the Piggy Bank is zonder meer een van de grappigste ontwerpen van Marcel Wanders. Het ontwerp is vrij simpel, maar als je er over na gaat denken, zit het vol met een soort morele dilemma’s. Ja, het is een spaarvarken. Van oudsher sloeg je die kapot als je hem wilde legen. Dit behoedde de spaarder ervan vroegtijdig de spaarpot te plunderen.
Marcel Wanders geeft bij The Killing of the Piggy Bank alvast het goede voorbeeld, en maakt de hamer alvast aan het spaarvarken vast. Dit is natuurlijk op zich al grappig. Het wordt pas lastiger als je je bedenkt dat dit spaarvarken een kleine 1000 euro kost om aan te schaffen. Waarschijnlijk past er niet eens 1000 euro aan kleingeld in dit varkentje. Niemand haalt het dan ook in zijn hoofd om het echt stuk te slaan.
Eigenlijk is The Killing of the Piggy Bank dus compleet nutteloos. Je kunt het enkel als kunstobject zien. Of toch niet? Marcel Wanders biedt uitkomst. The Killing of the Piggy Bank is namelijk ook te gebruiken als bloemenvaas…

Klik hier voor meer informatie over The Killing of the Piggy Bank in onze Dutch design database.

Dit ontwerp is recent aan de Dutch design database toegevoegd. Klik hier om ook een meubel te plaatsen. Misschien wordt jouw inzending binnenkort ook uitgelicht op het blog van Nederlandsdesign.com.

1 reactie op “The Killing of the Piggy Bank Marcel Wanders”

Reacties zijn uitgeschakeld.