Project Egg Dutch design week 2014

Project Egg tijdens Dutch design week 2014

nr.86
nr.88

Project Egg van Michiel van der Kley bestaat uit 4760 unieke onderdelen die elk met een 3D printer zijn gemaakt. De individuele onderdelen zijn daarna aan elkaar geschroefd. Een groot deel van de stenen is door de ontwerper zelf in Tilburg met acht 3D printers geproduceerd, maar een paar honderd stenen is door supporters wereldwijd gemaakt. Dit verklaart ook het kleurverschil dat je ziet. De verschillende 3D printers met verschillende leveranciers voor de grondstoffen zorgen ervoor dat bepaalde blokken net een andere tint hebben. Als je een blok aan het project bijdraagt mag je je naam in de steen zetten. Voor 15 euro kon je ook een blok sponsoren en werd ook je naam het het project toegevoegd.

Je zou denken dat veel blokken hetzelfde zijn, maar volgens de makers is ieder stukje uniek. Anders zou je nooit deze vorm kunnen krijgen.

Project Egg wordt getoond tijdens de Dutch design week 2014 in het Designhuis in Eindhoven. Ik heb helaas niet gevraagd hoe ze het ei naar binnen hebben gekregen, maar dat zal ook een flinke klus zijn geweest.

Project Egg is toegevoegd aan de Dutch Design Database. Klik hier om ook een meubel te plaatsen. Misschien wordt jouw inzending binnenkort ook uitgelicht op het blog van Nederlandsdesign.com. Lees hier meer over Project Egg.

Het Designhuis ligt vlakbij het gemeentehuis van Eindhoven. De toegang is gratis. De Dutch design week duurt nog tot en met volgende week zondag.

Project egg