Dutch design week kaart strijp area

Dutch design week 2014

Alles over de Dutch design week 2014 – Nederlandsdesign.com wil een laagdrempelig blog zijn. Wij willen dat onze artikelen, ook als je minder van design weet, toch te begrijpen zijn. Daarom leek het ons een goed idee om een introductie in de Dutch design week te geven. Wanneer is het? Hoe kan je er naar toe? Waar moet je heen? Hoe regel je vervoer? Wat kosten de tickets? Op deze vragen gaan we in dit artikel antwoord geven.

Welkom op de Dutch design week 2014!

We starten met de meest essentiële vraag: Wanneer is de Dutch design week 2014? Hij start op zaterdag 18 oktober, en duurt tot en met zondag 26 oktober 2014. De openingstijden van de meeste tentoonstellingen zijn van 11.00 tot 18.00 uur.

Waar wordt de Dutch design week gehouden?

De Dutch design week vindt altijd plaats in Eindhoven. Door de hele stad heen worden ruimtes ingericht waar tijdelijke tentoonstellingen en lezingen worden gegeven. Er zijn drie verschillende gebieden waar tentoonstellingen zijn verzameld. Deze gebieden zijn:

 • Strijp area
 • Eindhoven centrum
 • East area

Hieronder bespreken we per gebied wat er tijdens de Dutch design week 2014 te doen is.

Strijp area

Dutch design week 2014
Dutch design week 2014

Het Middelpunt van de Dutch design week is eigenlijk niet in het centrum, maar de Strijp area. Dat ligt westelijk van het centraal station. In dit ultra hippe stukje Eindhoven vind je onder andere het Klokgebouw. Dit is eigenlijk het middelpunt van de Dutch design week. Hier wordt een beurs gehouden waar talloze ontwerpers en designmerken zichzelf presenteren.
Vlakbij het Klokgebouw kun je ook de tentoonstelling van de Dutch design awards bekijken. Hier worden alle finalisten gepresenteert. Wij hebben de finalisten van de Dutch design awards 2014 een tijdje geleden al voor je verzameld.
Een stukje lopen daarvandaan ligt de fabriek van Piet Hein Eek. Hier kan je niet alleen genieten van het werk van Eek, maar ook van jonge tallenten. Ook kan je hier weer een designverantwoord hapje eten.

Vervoer naar de Strijp Area

Je kunt naar de Strijp lopen vanaf Eindhoven Centraal. Je kunt hier ook de bus nemen. Je kunt ook voor kiezen om met de trein uit te stappen op station Beukenlaan.

Eindhoven centrum

In het centrum van Eindhoven is gelukkig ook genoeg te beleven. De route door het centrum van Eindhoven start bijvoorbeeld bij het centraal station. Hier ga je rechts. Op een gegeven moment ga je links naar de Witte Dame. Hier is de Design academy gevestigd. Die houden tijdens de Dutch design week de afstudeershow. Traditioneel is dit een van de hoogtepunten van de Dutch design week. Zoals je hieronder op de kaart heel goed kunt zien kan je daarna de route vervolgen naar de Kazerne. Bij de Kazerne kan je veel goede ontwerpers bekijken en direct een hapje eten. Je heb grote kans bekende designers tegen het lijf te lopen.
Daarna kan je langs de Modebelofte, het Designhuis en de Schellensfabriek en de tentoonstelling “Sense Nonsense” van de Design Academy Eindhoven bij het Van Abbemuseum. Naast het station vind je het Design Perron en Dutch Invertuals. In kleine kamertjes presteren veel kleine ontwerpers zich aan je.

Dutch design week kaart centrum
Dutch design week 2014 kaart van het centrum van Eindhoven (Bron: DDW.nl)

East area

De East area ligt 3,5 kilometer ten oosten van Eindhoven Centraal. Hier vind je Sectie C. Dit is een creatieve broedplaats waar zo’n 100 ontwerpers, fotografen en andere creatieve bedrijven zijn gevestigd. Speciaal voor de Dutch design week openen zij de deuren van hun ateliers en werkplaatsen. Zeker de moeite waar om een kijkje te nemen. Lees hier alles over Sectie C.

Vervoer naar de East area

Ook de East area is het beste te bereiken met de bus vanaf Eindhoven Centraal.

Dutch design week 2014 – tickets

Heel veel de onderdelen van de Dutch design week zijn gratis te bezichtigen. Enkele interessante tentoonstellingen moet je echter tickets voor kopen. Voor 17,50 + servicekosten kan krijg je toegang tot:

 • De beurs in het Klokgebouw
 • De Dutch Design Awards expositie
 • De afstudeershow van de Design Academy
 • De tentoonstelling “Sense Nonsense van de Design Academy Eindhoven” bij het Van Abbemuseum.

Er worden ook nog workshops gehouden waar je apart voor moet betalen. Een voorbeeld hiervan is Meet the Masters.

Gratis tips Dutch design week 2014

Alle andere tentoonstellingen zijn dus gratis. Enkele gratis tips voor de Dutch design week 2014:

 • de fabriek van Piet Hein Eek
 • de Kazerne (+- 70 ontwerpers)
 • Sectie C
 • Schellensfabriek
 • Modebelofte
 • Design Perron
 • Dutch Invertuals
 • NRE terrein
 • Baltan Laboratories / Natlab

Nawoord

Wij hopen dat dit artikel jou op weg helpt en je overtuigt ook een bezoekje aan de Dutch design week 2014 te brengen. Mocht je toch niet in de gelegenheid zijn, blijf ons dan volgen. Wij gaan uiteraard even langs, en brengen je op de hoogte van onze bevindingen!

Ons volgen kan ook via Twitter!

 

2 reacties op “Dutch design week 2014”

 1. trix effting

  zou fijn zijn als er ook een linkje was naar het kunnen kopen van tickets.

 2. trix effting

  zou fijn zijn als er ook een link was naar het kunnen kopen van tickets

Reacties zijn uitgeschakeld.