Copper bike Bart van Heesch

Dutch design fietsen

De fiets hoort bij Nederland. De ene Nederlander wil een hele snelle, de ander kiest voor degelijk, maar er is ook een groep die kiest voor hip! De Nederlandse ontwerper is dit niet ontgaan en regelmatig zie ik geweldige design fietsen voorbij komen. We hebben een aantal Dutch design fietsen voor je bij elkaar gezocht. Enjoy!

Bough bike houten fiets Jan Gunneweg.
De Bough bike is een houten design fiets van ontwerper Jan Gunneweg.

Vanhulsteijn fiets
Deze supersonische design fiets van Vanhulsteijn wordt met de hand in Nederland geproduceerd.

Brik fiets
Deze hippe Brik fiets stond dit jaar op de Dutch design week. In plaats van een ketting hebben de fietsen van Brik een zogenaamde cardanaandrijving, helemaal cool!
VanMoof design fiets
De design fiets van VanMoof won in 2010 een Dutch design award. Het aluminium frame en geïntegreerde lamp en slot maken het de ideale (hippe) stadsfiets.
BlackStarBike bamboe fiets
De BlackStarBike is een stadsfiets van bamboe en cactusvezel. Het frame wordt gemaakt in Ghana en afgewerkt in de sociale werkplaats in Amsterdam. Helemaal verantwoord en super cool!
Lekker over the top, een chopper bike van het Amsterdamse project 346.
Lekker over the top, een chopper bike van het Amsterdamse Project 346.
Design fiets Bart van Heesch
Deze geweldige koperen design fiets van Bart van Heesch was recent nog Dutch design van de week.

Zeg eens eerlijk, wie wil er nog een hybride toerfiets van een bekend Nederlands merk als de bovenstaande voorbeelden hebt gezien?

3 reacties op “Dutch design fietsen”

  1. Subliem werk van Jan Gunneweg, fijn dat hij bovenaan de lijst staat 🙂

    Ik mis alleen wel op deze lijst de ‘Joep’ & ‘Arie’ fietsen..!? Door vele bladen geprezen vanwege het design, de eenvoud, degelijkheid en comfort. De fiets is gebruikt in reclamecampagnes en is gecopiëerd door o.a. Achielle en HEMA.

    Groeten!

Reacties zijn uitgeschakeld.