Berlage stoel richard hutten

Berlage stoel Richard Hutten voor NgispeN

nr.59
nr.61

De Berlage stoel die Richard Hutten in 2004 voor NgispeN ontwierp is een vakkundig gemaakte houten stoel. Door de speciale constructie leunt de stoel eigenlijk automatisch naar achter zonder dat hij achterover kan vallen.

Voor het ontwerp van de Berlage stoel het Richard Hutten een beetje afgekeken (zich laten inspireren) door een echte stoel van Berlage. Berlage zou deze stoel rond het jaar 1900 voor de familie van Hengel hebben gemaakt.

Berlage stoel NgispeN
Berlage stoel NgispeN.

Wij vinden de Berlage stoel erg goed omdat hij zo mooi gemaakt is. NgispeN werkt veel met kunststof, wat wel eens goedkoop kan overkomen. Zo niet deze Berlage stoel. Dit is echt een voorbeeld van een knap geproduceerd designmeubel. De gevlochten zitting en leuning zou zijn geïnspireerd op de onderkant van de zitting van het originele ontwerp. In deze Berlage lijn van NgispeN is ook nog een krukje en barkruk verkrijgbaar. Die vinden we minder bijzonder. De poten geven deze stoel echt iets extra’s. De Berlage stoel is volop verkrijgbaar. Onder andere bij  Lil.nl hij kost rond de 500 euro.

Berlage stoel origineel
De originele Berlage stoel van rond 1900.