Mitate lampen Wieki Somers

Mitate lampen Wieki Somers

nr.40
nr.42

Mitate is een serie van zeven lampen van Studio Wieki Somers. De zeven lampen moeten ‘flamboyante samoerai-krijgers’ voorstellen. Ze zijn onder andere gebaseerd op Japanse samoerai vlaggen uit de zestiende eeuw.

De zeven lampen dragen de Japanse namen voor toewijding, dapperheid, juiste beslissing, juiste actie, waarheid, mededogen en eer. De naam Mitate komt ook uit het Japans. Voor wie de ingewikkelde betekenis wil weten, kijk dan hier:-).

Van iedere lamp zijn slechts zes genummerde en gesigneerde exemplaren verkrijgbaar. Alleen de Rei Shields lamp (vierde lamp die we hieronder tonen) is niet gelimiteerd verkrijgbaar.

Recent is de Mitate collectie genomineerd voor een Dutch design award. Wieki Somers won de award al eens eerder in 2009. In oktober weten we of ze dit jaar opnieuw met de eer mag strijken. De Mitate collectie wordt exclusief tentoongesteld en verkocht door de Parijse galerie Kreo.

Het minimalistische van de Mitate lampen spreekt ons erg aan. Ook de innovatieve manier hoe de lampen gemaakt zijn is absoluut uniek. Reden genoeg de Mitate lampen van Wieki Somers uit te roepen tot Dutch design van de week!

Hieronder tonen we alle Mitate lampen en geven we een korte omschrijving hoe ze gemaakt zijn.

 

Chuugi Black Hole Mitate lamp Wieki Somers
Chuugi Black Holelamp staat voor toewijding. De lamp is gemaakt van carbon, glasvezel met geïntegreerde LED-verlichting. De poot is van aluminium en de voet van tulpenhout. Hij is geïnspireerd op de stof die Geishas beschermde tegen de zon.

Yuu Mirror Lamp Wieki Somers
De Yuu Mirror Lamp van Wieki Somers staat voor dapperheid. De kap is van houtfineer, glasvezel en is verguld in witgoud. De voet is van polyestersteen.
Gi Cord Lamp Wieki Somers
De Gi Cord lamp van Wieki Somers staat voor ‘juiste beslissing’.
Rei Shields Lamp Wieki Somers
De Rei Shields lamp uit de Mitate collectie van Wieki Somers staat voor ‘de juiste actie’. De lamp is gemaakt van Ayagami Kozo papier dat verguld is met witgoud. Het papier is gesneden met lasers en zit vast aan glasvezel ringen. De voet is van hout. Dit is de enige lamp in de collectie die niet gelimiteerd verkrijgbaar is.
Makoto Reflection Lamp Wieki Somers
De Makoto Reflection lamp staat voor ‘de waarheid’. De glimmende kap is gemaakt van folie dat normaalgesproken in verkeersborden wordt gebruikt. De standaard is van koper, waar touw omheen gebonden is. De voet is van tulpenhout.
Jin Fabric Lamp Wieki Somers
De Jin Fabric lamp staat voor mededogen. Deze lamp is gebaseerd op de 16e-eeuwse samoerai-vlaggen die we eerder noemde.
Meiyo Mesh Lamp Wieki Somers
De Meiyo Mesh lamp van Wieki Somers staat voor ‘eer’. De kap is gemaakt van geoxideerd koper, wat een mooie geel/groene gloed geeft.

 

De credits voor bovenstaande foto’s gaan naar Fabrice Gousset, Studio Wieki Somers, Sylvie Chan Liat (Courtesy Galerie Kreo).

 

Voorbeelden Samurai vlaggen
Voorbeelden Samoerai vlaggen. Een van de inspiratiebronnen voor Wieki Somers’ Mitate lampen.

 

2 reacties op “Mitate lampen Wieki Somers”

    1. Nee, weet ik niet. Ik schat alleen dat ze niet goedkoop zullen zijn. Reken op minimaal 2500 euro. Als je echt geïnteresseerd bent moet je contact opnemen met Kreo.

Reacties zijn uitgeschakeld.