Rising furniture Robert van Embricqs

Rising furniture Robert van Embricqs

nr.66
nr.68

Rising furniture is een serie geweldige meubels die Robert van Embricqs maakt uit één plaat bamboe. Het geweldige aan deze meubels is dat je ze in en uit kunt klappen. Ieder meubel kan zo weer in zijn originele formaat worden teruggevouwen.
De eerste versie van zijn Rising furniture ontwierp Robert van Embricqs voor zijn afstudeeropdracht aan de Rietveld Academie in 2010. Later besloot hij de stoel verder te ontwikkelen en vanuit hetzelfde idee een hele serie meubels te ontwikkelen. Sinds dit jaar verkoopt Robert van Embricqs de meubels via zijn eigen bedrijf. Ik heb er tijdens de Dutch design week even op mogen zitten, en de Rising chair zit verrassend goed. De Rising chair kost 2500 euro. De tafels zijn iets goedkoper. Meer info vind je op zijn website.

Alle meubels zijn gemaakt van bamboe. Een materiaal dat wij bij Nederlandsdesign.com een warm hart toedragen. Het leuke aan bamboe is dat het eigenlijk geen hout is, maar een grassoort. Bamboe groeit extreem snel, waardoor het (in ieder geval in theorie) dus minder belastend voor de natuur is dan hout. Het ontwerp van de meubels, het sympathieke project en het gebruik van bamboe liet er bij ons geen twijfel over bestaan om Rising Furniture uit te roepen tot Dutch design van de week.

Rising chair Robert van Embricqs
Rising chair Robert van Embricqs (foto: website Robert van Embricqs)
robert van embricqs tafel
Salontafel uit de Rising Furniture collectie van Robert van Embricqs. (Foto: website van Robert van Embricqs)