Dennis Parren design lamp

CMYK lamp Dennis Parren

nr.47
nr.49

Deze week is de CMYK lamp van Dennis Parren Dutch design van de week. De CMYK lamp is heel bijzonder omdat het licht eigenlijk een verlengstuk is van het ontwerp. De CMYK lamp geeft niet gewoon licht, maar de verschillende kleuren worden verdeeld door de metalen spijlen van de lamp. Het lijkt alsof het geen licht is, maar bijvoorbeeld verf of iets dergelijks. Je ziet pas dat het lichtstralen zijn als je je hand er tussen steekt. Zie hoe dit gaat in onderstaande video.

Dennis Parren ontwierp de eerste CMYK lamp in 2011 voor de afstudeershow van de Design academy in Eindhoven. Het eerste ontwerp van de CMYK lamp was een staande tafellamp zoals we hem hier ook tonen. Inmiddels is er ook een hanglamp en een lamp voor in de hoek van een muur beschikbaar. Recent heeft Parren de CMYK bulb ontwikkeld. Dit is alleen het lampje (dus zonder armatuur) dat eenzelfde effect geeft als de CMYK lamp.

Dennis Parren heeft al veel lof en publiciteit met zijn CMYK lamp gekregen. Vorig jaar was hij genomineerd voor een Dutch design award. Wij vonden het toen al een van de beste inzendingen, maar hij won hem niet. Volgende week is hij zien op Tuttobene tijdens de Milaan design week 2013.

De CMYK lamp is te koop voor 790 euro op de site van Dennis Parren. De CMYK bulb kost 99 euro.

CMYK hanglamp Dennis Parren
CMYK hanglamp Dennis Parren.