Beste Nederlandse meubelontwerpers

Wie is de beste Nederlandse meubelontwerper? Zijn het de beroemde klassiekers zoals Rietveld of Gispen of zijn die inmiddels qua populariteit en faam voorbij gestreefd door de nieuwe Nederlandse design goden zoals Tejo Remy, Jurgen Bey, Piet Hein Eek of Marcel Wanders?

Op Nederlandsdesign.com bespreken we de belangrijkste Nederlandse ontwerpers van de afgelopen honderd jaar.

Klik op de ontwerper voor meer informatie en enkele werken van deze Nederlandse ontwerper. Meer informatie over de klassieke Nederlandse ontwerpers kun je lezen in de geschiedenis van Dutch design.

Lijst met beste Nederlandse ontwerpers

Hier de shortlist. Als u nog Nederlandse ontwerpers wil toevoegen meld dan de naam van deze ontwerper en de reden waarom hij op de lijst zou moeten, dan voegen wij hem/haar uiteraard toe.

 1. Aldo Bakker
 2. Benno Premsela
 3. Bertjan Pot
 4. Christien Meindertsma
 5. Droog Design
 6. Edward van Vliet
 7. Friso Kramer
 8. Gerrit Rietveld
 9. Han Pieck
 10. Hella Jongerius
 11. Jack Brandsma
 12. Joris Laarman
 13. Jurgen Bey
 14. Kiki van Eijk
 15. Maarten Baas
 16. Marcel Wanders
 17. Margriet Foolen
 18. Marijn van der Poll
 19. MOOOI
 20. NgispeN / Richard Hutten
 21. Niels van Eijk
 22. Pieke Bergmans
 23. Piet Hein Eek
 24. Pols Potten
 25. René Holten
 26. Rob Eckhardt
 27. Rody Graumans
 28. Studio Job
 29. Tejo Remy en René Veenhuizen
 30. W.H. Gispen
 31. Wieki Somers

 

Een complet lijst met zo´n beetje alle bekende Nederlandse meubelontwerpers vind je op onze startpagina Dutch-design.startpagina.nl.

Nederlandse ontwerpers
Nederlandse ontwerpers – Dit beroemde ontwerp is van Tejo Remy.

Wat nu al opvalt is het gebrek aan vrouwelijke Nederlandse ontwerpers, dus ook hiervoor zijn suggesties meer dan welkom.

[Update] De verkiezing voor beste Nederlandse meubelontwerper is inmiddels gesloten, en helaas hebben we niet genoeg reacties gekregen om een duidelijke winnaar aan te kunnen wijzen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je niet voor jezelf mag beslissen wie de winnaar moet zijn. Ook kun je altijd je reactie op dit blog achterlaten. Kijk lekker verder op Nederlandsdesign.com en ontdek van voor moois Dutch design allemaal te bieden heeft! Volg Nederlandsdesign.com ook op Facebook.

Nederlandsdesign.com is opgericht om kennis over Nederlands design te delen, om mensen enthousiast te maken voor Dutch design en natuurlijk om inspiratie te geven aan andere Nederlandse ontwerpers of mensen die zich met design en meubels bezig houden.

 

6 reacties op “Beste Nederlandse meubelontwerpers”

 1. Tot nu toe drie stemmen één voor Wieki Somers, één voor Piet Hein Eek en één voor Jurgen Bey. Laat ook je stem horen!

 2. De verkiezing voor beste Nederlandse meubelontwerper aller tijden is inmiddels gesloten (en onbeslist geëindigd), maar jouw mening is wel nog meer dan welkom!

 3. C.Grootenboer

  Wie kent de Nederlandse ontwerper van een houten salontafel met allerlei geheime vakjes en laden. Het is een behoorlijk grote tafel in een kubusvorm. Jaren geleden daar eens een filmpje van gezien. Maar de designer niet onthouden. Graag een reactie.

 4. Beste C.Grootenboer,
  Moeilijk om te zeggen. Misschien kan je op http://www.designsalontafels.nl kijken. Daar vind je een top 60 met de bekendste salontafels. Misschien ziet hij daar wel bij.

  We horen uiteraard graag als je hem gevonden hebt!

 5. I.P. van den Broek

  Hallo,

  Ik ben in het bezit van een tuinstoel schommelstoel uit de Interbellum periode. Het schijnt dat de ontwerper een Rotterdammer is. Wie weet wie deze ontwerper is?

  Foto’s kun je op Marktplaats vinden. Het betreft advertentie: m1276655618

  Alvast bedankt voor alle hulp!

  Fijne zonnige dag verder!

  Imca

  Mvrgr.

  Imca

Reacties zijn uitgeschakeld.