Sticky lamp Chris Kabel

Sticky lamp Chris Kabel voor Droog

nr.33
nr.35

Chris Kabel ontwierp de Sticky lamp in 2002. Inmiddels kunnen we wel stellen dat het een van de meest succesvolle producten is die Droog design verkoopt. Een van de belangrijkste factoren hiervoor is natuurlijk de prijs. Droog design verkoopt niet veel producten van 20 euro. Het ontwerp van de Sticky lamp vinden wij geniaal. Als aanklacht tegen de wegwerpmaatschappij maakt Chris Kabel de verpakking onderdeel van het ontwerp. De plastic verpakking plak je aan de muur, waardoor de fitting en gloeilamp op haar plek blijven.

Plak meerdere Sticky lampen speels naast elkaar en verlicht er je hele kamer mee, of plak een enkele Sticky lamp aan je muur en gebruik hem als slaapkamerlampje.

Mij doet de Sticky lamp een beetje denken aan een andere designklassieker van Droog, de 85 lamps van Rody Graumans uit 1992.

Hoewel de Sticky lamp gemaakt is van verpakkingsmateriaal is het zeker geen wegwerpartikel. Hoewel je de plakstrip natuurlijk maar een keer kan gebruiken kan je wel de buitenkant loshalen van de houder die aan de muur zit. Hierdoor kan de lamp verwisseld worden.

De eenvoud, en het idee achter de Sticky lamp vinden wij geweldig. Daarnaast bewijst Chris Kabel dat goed design niet persé duur hoeft te zijn. Face it, een echte Droog voor 20 euro is eigenlijk al reden genoeg om de Sticky lamp van Chris Kabel uit te roepen tot Dutch design van de week.

Chris Kabel zijn Sticky Lamp voor Droog design
Chris Kabel zijn Sticky Lamp voor Droog design.