Jurgen Bey

Samen met Rianne Makkink heeft Jurgen Bey (1965) in 2002 Studio Makkink & Bey opgericht. Jurgen Bey en Rianne Makkink maken zeer opvallend design en behoren tot de belangrijkste Dutch designers van dit moment.

Jurgen Bey behoort tot de generatie die in de jaren ’90 Dutch design groot hebben gemaakt. Hij heeft dan ook veel samengewerkt met Droog design, dat altijd een belangrijke aanjager van de Dutch design stroming is geweest. Jurgen Bey werkt met veel verschillende materialen en heeft niet echt een kenmerkende stijl. Tot zijn bekendste werken behoren de ‘Oorstoel‘, zijn Kokon furniture en de Tree trunk bench. Drie totaal verschillende ontwerpen.

Bekijk de video met een uitgebreid profiel van Jurgen Bey (Video is Engelstalig).

Voorbeelden van werk van Jurgen Bey.

Jurgen Bey Ear stoel

Ear Chair (oor stoel) van Jurgen Bey.
kokon furniture tafel-stoel

Tafel-stoel van Jurgen Bey. Bey maakt meer van dit soort meubels, zo ook een ‘stoel-stoel’. Het is onderdeel van zijn ‘Kokon furniture’ collectie.

 

WorkSofa van Jurgen Bey
De WorkSofa van Jurgen Bey past goed bij bovenstaande Oorstoel. Beide worden verkocht door designmerk Prooff.
Tree trunk bench van Jurgen Bey
Tree trunk bench van Jurgen Bey

[related_posts]

1 reactie op “Jurgen Bey”

  1. Kim de Jager

    Beste meneer Bey,

    Wij zijn drie enthousiaste scholieren van 5 vwo op het Ichthus Lyceum te Driehuis. Op school volgen wij het vak onderzoeken & ontwerpen, dit houdt in dat wij een probleem zoeken binnen een bepaalde bètawereld en hier vervolgens een mogelijke oplossing voor bedenken. Nu willen wij graag een pop-up huisje ontwerpen voor in rampgebieden. Het is de bedoeling dat het een tijdelijk huisje is voor mensen die hun huis zijn verloren bij een ramp. Het idee is om het licht te maken, makkelijk op te zetten en luxer dan een tent, wat nu de gebruikelijke tijdelijke woningen zijn voor deze mensen. We zouden hier graag onze opdracht van maken en we bruisen dan ook van de ideeën. Bij een project als dit hebben wij een expert nodig. Een expert geeft ons de benodigde kennis tijdens het project. Nu willen wij u vragen of u onze expert wilt zijn. In de bijlage vindt u wat wij van u verwachten als expert en wat u van ons kunt verwachten. Het kost u niets meer dan een beetje van uw tijd en u zou ons heel erg helpen. Hopelijk horen we snel van u.

    Met vriendelijke groet,

    Anne Wolfs, Kim de Jager en Sophie Phoelich

Geef een reactie