Chest of drawers van Tejo Remy

Chest of drawers Tejo Remy

nr. 2
nr.4

Eens in de zoveel tijd besteden we aandacht aan een absolute Dutch design klassieker. Dit keer is het de Chest of drawers van Tejo Remy. De originele naam van de Chest of drawers is You can’t lay down your memory. De kast heeft geen vaste vorm. Iedere keer ziet hij er anders uit, omdat Tejo Remy gebruik maakt van gebruikte lades. De lades worden bijeengehouden door een standaard trekband die je in iedere doe-het-zelf-zaak kunt kopen. Tejo Remy ontwierp zijn Chest of drawers in 1991 vrijwel gelijktijdig met zijn andere twee iconen van Nederlands design: zijn Melkflessen lamp en de Rag chair (Voddenstoel). Voor alle ontwerpen is de basis materiaal dat hergebruikt wordt. Hergebruik van materialen is nog steeds een zeer belangrijke stroming in hedendaags Dutch design. Alle drie de ontwerpen maakte deel uit van de eerste collectie van Droog design. Andere beroemde ontwerpen uit deze collectie zijn onder ander de 88 lamps van Rody Graumans  en de Set up shades lamp van Marcel Wanders.

De Chest of drawers van Tejo Remy maakt onder andere deel uit van de designcollectie van het Moma in New York.

Zelfde idee als de beroemde 'Chest of Drawers' maar dan met andere kastjes. You can´t lay down your memory van Tejo Remy staat in het Dallas museum in Amerika
De ‘Chest of Drawers’ met weer andere kastjes. Deze versie van de Chest of drawers van Tejo Remy staat in het Dallas museum in Amerika.

 

Chest of drawers Tejo Remy
Een versie van de Chest of drawers uit 1991 van Tejo Remy.