Chair of textures Tjep

Chair of textures Tjep voor Droog design

nr.48
nr.50

Chair of textures van het Amsterdamse Tjep is gekozen tot Dutch design van de week. De Chair of textures is gemaakt van RVS. De fraaie details zijn gemaakt met een lasersnijder. Met vakwerk heeft deze stoel weinig te maken. Dit is een voorbeeld van wat je met moderne technieken kan bereiken. Alle patronen zijn eerst op de computer uitgetekend. Vervolgens heeft de lasersnijder het plaatmateriaal uitgesneden. Als je goed kijkt zie je dat de stoel is opgebouwd uit drie lagen RVS plaat.

Naast dat de details van deze stoel heel fraai zijn, vertellen de details ook een verhaal. De poten staan in brand. Op de voorpoten zie je een bloempatroon en een hart. De leuning van de chair of textures bevat vlinders. Wat wij ook leuk vinden aan de Chair of textures, is dat Tjep zich niet heeft beperkt tot de traditionele vorm van een stoel. De vlammen en vlinders lopen naadloos buiten de stoel door. De Chair of textures wordt verkocht door Droog design. De prijs is op aanvraag.

Achterkant van de Chair of textures van Tjep
Achterkant van de Chair of textures van Tjep.

Chair of textures Tjep

Tjep ontwierp de chair of textures in 2006. Inmiddels is de stoel aangekocht door verschillende musea. De stoel is onder andere te bekijken in het Centraal museum in Utrecht, en het Stedelijk museum Amsterdam.

Tjep ontwierp deze stoel nadat ze eerder een huisje maakte met een lasersnijder. Dit huisje genaamd ‘House of textures’ bevatte al een miniatuur van de chair of textures.

House of textures Tjep
De House of textures. Een miniatuurhuisje dat Tjep in 2005 met een lasersnijder maakte (wordt ook verkocht door Droog design).
Detail Chair of textures Droog
Fraai detail van de Chair of textures van Tjep voor Droog design.