Inflating Light Erik Stehmann

Inflating light lampen Erik Stehmann

nr.71
nr.73

Inflating light is een ontwerp dat Erik Stehman in 2009 nog tijdens zijn studie bij ArtEZ in Arnhem maakte. Als het licht aangaat, gaat er een kleine ventilator draaien die de lampenkap opblaast. Als de lampenkap helemaal vol is, schakelt de stoom na verloop van tijd automatisch uit waardoor licht en ventilator uitgaan en de kap weer leegloopt. Als de lamp weer leeg is begint het verhaal van voren af aan. Een heel verhaal, dat een stuk duidelijker wordt als je onderstaande video bekijkt. Erik Stehmann weet met zijn filmpjes heel goed de bijzondere eigenschappen van zijn ontwerpen extra te benadrukken. Eerder lieten we al een grappig filmpje over de honden/ kattenkrabpaal van zijn hand zien.

Inflating light is niet een hele mooie lamp, maar het idee is natuurlijk wel super goed. Wat we ook erg leuk vinden is dat Stehmann zijn producten nog zelf produceert.

Verschillende kleuren Inflating lights Erik Stehmann
Verschillende kleuren Inflating lights van Studio Erik Stehmann.

Inflating light is een erg leuk object om tijdens een beurs extra aandacht mee te krijgen, of in de lobby van een hotel te hangen. In je huiskamer zou je er helemaal gek van worden. De kleine Inflating light koop je voor 700 euro, de dubbele voor 1150 euro in Erik Stehmann zijn eigen webshop.

 

3 reacties op “Inflating light lampen Erik Stehmann”

  1. Creatief en goed bedacht! Inderdaad, ik zal het ook niet in mijn woonkamer ophangen maar het past perfect in een hotel, restaurant of op een beurs. Ik had nog niet gehoord over de lampen, leuk om te lezen.

  2. Deze prachtige lampen in het echt bewonderd tijdens de Inside Amsterdam. We komen ook in Eindhoven op de DDW 2012 kijken. Een unieke combinatie, boven de Catwalker een design tafel van ontwerper Sander van der Haar, http://www.tafel-design.nl

Reacties zijn uitgeschakeld.