Christien Meindertsma

Christien Meindertsma (1980) heeft ondanks haar jonge leeftijd al een enorme reputatie opgebouwd.  Christien Meindertsma is geen schrijfster, maar toch is ze in eerste instantie bekend geworden door haar indrukwekkende boeken. Voor haar eerste boek kocht Meindertsma een container vol met inbeslaggenomen voorwerpen op schiphol. Ze catogariseerde ze en fotografeerde ze stuk voor stuk. Haar tweede boek uit 2007 deed nog meer stof op waaien. PIG 05049 zoals het boek heet gaat over alle producten die in onze huidige consumtiemaatschappij van een varken worden gemaakt (en dat zijn er veel en het zit in spullen waar je het niet verwacht). Ze won hier een Dutch design award mee. De boeken van Christien Meindertsma blijven populair. In 2013 sleepte ze voor de tweede maal een Dutch design award in de wacht met haar boek  “Het verzameld breiwerk van Loes Veenstra uit de Tweede Carnissestraat”.

Naast boeken ontwerpt Meindertsma ook gebruiksvoorwerpen en meubels. Christien Meindertsma gaat bij het ontwerp van deze voorwerpen altijd terug naar de basis: het materiaal. Alle materialen die Meindertsma gebruikt hebben een verhaal. Meindertsma ontwerpt onder andere kleden, poefen, stoelen en lampen.

Poef ‘Texel Ottoman’ is gemaakt van de wol van één (Texels) schaap. Voor project FLAX voor Thomas Eyck ontwiep Meinderstma een hele collectie gebruiksvoorwerpen die alleen maar van (het bijna niet meer gebruikte) vlas zijn gemaakt. Ook hiervoor geldt weer, het verhaal van het materiaal komt eerst, daarna maakt Meindertsma er een (prachtig) stuk Dutch design van! Bekijk hieronder enkele voorbeelden van ontwerpen van Christien Meindertsma.

poef christien meindertsma
De poef van Christien Meindertsma is gebreid van de wol van één schaap.
Flax poef Christien Meindertsma
FLAX poef van Christien Meindertsma. Gemaakt van vlas.
Oak inside Christien Meindertsma
Oak inside van Christien Meindertsma voor Thomas Eyck
FLAX lamp Christien Meindertsma
FLAX lamp Christien Meindertsma gemaakt van vlas (leuk om te weten), maar wij vinden het (in zijn eenvoud) gewoon een topontwerp.

[related_posts]

Geef een reactie