Dutch design awards

Dutch design awardsOok dit jaar worden de Dutch design awards weer uitgereikt en wel in oktober. Zoals elk jaar zal dit gebeuren tijdens de Dutch design week in Eindhoven. Wie zal er dit jaar als winnaar uit de bus komen? De genomineerden voor 2012 zijn inmiddels bekend gemaakt en uiteraard hebben we hier uitgebreid verslag van gedaan. Bekijk hier de genomineerden voor de Dutch design awards 2012.

 

Over de Dutch design awards

Sinds 2003 worden de Dutch design awards gehouden. De prijs is inmiddels uitgegroeid tot de belangrijkste prijs op het gebied van Nederlands design. Net als dat je veel verschillende design-stomingen zijn, zo heeft de Dutch design awards ook zijn prijzen in verschillende stomingen en subcategorieën ingedeeld. Zo heb je awards voor communicatie (o.a. grafisch design en digitale media), Ruimtelijk (verschillende soorten architectuur), prijzen voor duurzaam design en voor de beste opdrachtgever en natuurlijk de publieksprijs. Bekende winnaars zijn onder andere Wieki Somers (2009) en Bertjan Pot (2006).

 

Winnaars Dutch design awards

Vorig jaar viel onder ander Rietveld landscape en Dirk van der Kooij in de prijzen. Bekijk hier alle winnaars van de Dutch design awards 2011.

 

Endless stoel van Dirk van der Kooij. Winnaar Dutch design award 2011
Endless stoel van Dirk van der Kooij. Winnaar Dutch design award 2011
Vanmoof fiets - Winnaar beste consumentenproduct 2010. Deze aluminium fiets roest niet, heeft unieke geïntegreerde led verlichting die werkt op zonne energie. Tevens is het fietsslot geïntegreerd in het frame. Met een ruk aan de ketting kun je eenvoudig deze fiets op slot zetten.
Niels van Eijk / Miriam van der Lubbe - Bloom My Buddy (winnaar beste product vrije tijd 2008)

 

 

Gorilla van de Designpolitie - winnaar Dutch design award 2007

 

 

Slim Table van Bertjan Pot. Winnaar interieurproduct 2006.

Hier nog een hip filmpje dat de Dutch design awards in 2011 aankondigt.

 

Geef een reactie