Aldo Bakker

Ontwerper Aldo Bakker (1971) is een buitenbeentje, zo schreef het NRC. Ik citeer “Als je echt graag wil, kun zijn meubels en glazen gebruiken om op te zitten of om uit te drinken, maar het stikt van de glazen en meubels die praktischer en goedkoper zijn”. Aldo Bakker gaat niet voor functionaliteit, maar eerder voor creativiteit. Zijn meubels zijn eerder een kunstwerk dan dat ze gebruikt kunnen worden voor hun oorspronkelijke functie, namelijk om op te zitten, om mee te schenken, op op te liggen etc.

Aldo Bakker is de zoon van Gijs Bakker, die als een van de oprichters van Droog een belangrijke rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van Dutch design. Je kan dus wel stellen dat ontwerpen Aldo Bakker met de paplepel is ingegoten. Aldo Bakker is begonnen als edelsmid en maakte sieraden. Dit beroep heeft hij ook lange tijd uitgeoefend, en dat zie je terug in de perfecte afwerking en details van zijn ontwerpen. Het grappige is dat Bakker geen opleiding heeft afgemaakt. Uiteindelijk heeft hij het vak van edelsmid in de praktijk geleerd en heeft hij zich langzaam omgevormd tot productdesigner. Inmiddels geeft hij zelfs les op de Design Academy in Eindhoven.

 

Azijnschenker van Aldo Bakker. Eerst moet je de azijn vooruit schenken, en daarna opzij. Praktisch is anders, maar het ziet er wel erg mooi uit.
Stoel 3dwn1up van Aldo Bakker ook weer een ontwerp waar je rugpijn van krijgt als je hem echt wil gebruiken, maar zet je dit in je huiskamer, dan heb je wel iets om met je gasten over te praten.

 

Sauspan Aldo Bakker voor Thomas Eyck
Sauspan Aldo Bakker voor Thomas Eyck

 

 

Geweldige stoel van Aldo Bakker.
Geweldige stoel van Aldo Bakker.
Exclusief eiken kunstwerk geïnspireerd op een gespannen spier.
Exclusief eiken stoel/tafeltje/kunstwerk geïnspireerd op een gespannen spier. Dit jaar verkocht op de kunst en designbeurs in Bazel.
Krukje Aldo Bakker
Het werk van Aldo Bakker is ook wel super decadent. Neem dit krukje dat gemaakt is van echt alligatorleer.
Bijzettafel Aldo Bakker
Bijzettafel

[related_posts]

3 reacties op “Aldo Bakker”

 1. Chimene Snel

  graag wil ik een ontwerper wat vragen stellen voor mijn school presentatie over het beroep van meubeldesigner van wat ik later misschien ook wil worden.
  is dit via de mail mogelijk?
  alvast bedankt Gr. Chimene

 2. Kim de Jager

  Beste meneer Bakker,

  Wij zijn drie enthousiaste scholieren van 5 vwo op het Ichthus Lyceum te Driehuis. Op school volgen wij het vak onderzoeken & ontwerpen, dit houdt in dat wij een probleem zoeken binnen een bepaalde bètawereld en hier vervolgens een mogelijke oplossing voor bedenken. Nu willen wij graag een pop-up huisje ontwerpen voor in rampgebieden. Het is de bedoeling dat het een tijdelijk huisje is voor mensen die hun huis zijn verloren bij een ramp. Het idee is om het licht te maken, makkelijk op te zetten en luxer dan een tent, wat nu de gebruikelijke tijdelijke woningen zijn voor deze mensen. We zouden hier graag onze opdracht van maken en we bruisen dan ook van de ideeën. Bij een project als dit hebben wij een expert nodig. Een expert geeft ons de benodigde kennis tijdens het project. Nu willen wij u vragen of u onze expert wilt zijn. In de bijlage vindt u wat wij van u verwachten als expert en wat u van ons kunt verwachten. Het kost u niets meer dan een beetje van uw tijd en u zou ons heel erg helpen. Hopelijk horen we snel van u.

  Met vriendelijke groet,

  Anne Wolfs, Kim de Jager en Sophie Phoelich

Geef een reactie