Fragile Future Studio Drift

Fragile Future III Studio Drift

nr.74
nr.76

Fragile Future III is een zeer bijzondere lamp van Studio Drift. De fragiele toekomst wordt symbolisch weergegeven door de rijpe knop van een paardenbloem die op de led-lamp is bevestigd. Het zachte licht van de Fragile Future III lamp staat ook voor leven. Het is ongelooflijk dat dit ontzettend fragiel bloempje, dat door ieder zuchtje wind zijn zaden kan laten uitvliegen, in een lamp verwerkt kan worden.
De lamp is ook nog eens modulair. De units van drie lampen kunnen aan elkaar worden gekoppeld. Het koper geleid, waardoor de lamp het direct doet. Doordat de lamp modulair is kan je hem mooi over iets heen draperen, zoals je op deze foto ook kan zien.

Studio Drift bestaat uit Lonneke Gordijn en Ralph Nauta. De eerste versie maakte Lonneke Gordijn als haar afstudeeropdracht in 2005. De Fragile Future lamp is onder andere aangekocht door Boijmans van Beuningen in Rotterdam en het Victoria & Albert museum in Londen. Een ander geweldig ontwerp van Studio Drift zijn de Shylight lampen die ze voor het Rijksmuseum maakten.

Fragile Future III lamp
Fragile Future III lamp