Marcel Wanders

Marcel Wanders is bekend van zijn eigen studio en als art director van dutch designmerk Moooi. Zijn bekendste ontwerp is de Knotted chair (1996) dit beroemde design betekende ook zijn doorbraak. Hij won in 1997 de Rotterdam designprijs met deze stoel.

De knotted chair wordt gemaakt door het peperdure designmerk Cappellini en is in meerdere belangrijke musea over de hele wereld te bewonderen. Onder andere het MOMA in New York, Boijmans van Beuningen in Rotterdam en het Stedelijk museum in Amsterdam hebben de Knotted chair in hun collectie.

Marcel Wanders is ook bekend door de ‘gouden neus’ die inmiddels ook tot de Nederlandse bouwmarkten is doorgedrongen. Marcel Wanders is dus bekend geworden door echt duur en exclusief design (de Knotted chair kost minimaal 2000 euro) maar produceert inmiddels ook veel betaalbaar (toegankelijker) design.

Naast stoelen maakt Marcel Wanders eigenlijk alles dat met interieur te maken heeft. Hij maakt lampen, kasten, tafels, maar ook badkamers, consumentenelektronica en zelfs behang.

Marcel Wanders is geboren in Boxel, en studeerde in 1988 cum laude af aan de hogeschool voor de kunsten in Arnhem.

 

Bekijk hier de video van Marcel Wanders over Design.

 

 

knotted chair Marcel Wanders Dutch Design
De Knotted chair van Marcel Wanders: een van de bekendste Nederlandse ontwerpen van de laatste jaren.

 

De Crochet chair van Marcel Wanders.
De Crochet chair van Marcel Wanders.

 

Marcel Wanders met z'n bekende gouden neus.
Marcel Wanders met z'n bekende gouden neus.

 

 

[related_posts]

Geef een reactie