MOOOI Milaan design week 2014

MOOOI tijdens de Milaan design week 2014

Zoals ieder jaar pakt ook MOOOI weer uit tijdens de Milaan design week. Net als vorig jaar is de hele stand weer in 360 graden panoramaview op hun website te bewonderen. Wij hebben de toer ook gemaakt en voor jou de hoogtepunten opgesomd. MOOOI komt dit jaar met een geweldige hoeveelheid nieuwe meubels op de proppen. Marcel Wanders heeft zelf weer veel ontworpen, waaronder enkele mooie stoelen. Andere bekende Nederlandse meubelontwerpers die nieuwe meubels voor MOOOI hebben ontworpen zijn:

Ook enkele niet Nederlandse ontwerpers hebben nieuwe ontwerpen voor MOOOI gemaakt. Dat zijn Alvin Tjitrowirjo en Danny Fang.

Opvallend is dat de nieuwe collectie van MOOOI veel (gelamineerd) hout bevat. Dat is eigenlijk helemaal nieuw voor MOOOI. Je ziet duidelijk dat MOOOI heeft gekozen voor meer warme ontwerpen in plaats van de extravagante, glimmende ontwerpen die de collectie hiervoor toch kenmerkten. De meest opvallende en prominent getoonde ontwerpen vonden wij de Prop lights van Bertjan Pot (we tonen ze hier onder) en de Zio collectie van Marcel Wanders. Deze collectie bevat onder andere een mooie stoel en salontafel.

Bekijk hieronder enkele screenshots van ontwerpen uit de nieuwe collectie van MOOOI zoals ze tijdens de Milaan design week op de site van MOOOI te zien zijn.

Prop lights Bertjan Pot
Verschillende Prop lights van Bertjan Pot (bron: screenshot panoramaview van de stand van MOOOI op MOOOi.com).
Tudor kast Joost van Bleiswijk Kiki van Eijk
Tudor kast Joost van Bleiswijk & Kiki van Eijk.
Nut chair Marcel Wanders
Deze Nut chair van Marcel Wanders heeft wel iets weg op de LCW stoel van Charles & Ray Eames.
Zio stoelen Marcel Wanders
De nieuwe Zio stoelen en Zio salontafel van Marcel Wanders. Op de achtergrond zie je de staande versie van de nieuwe Prop lamp van Bertjan Pot en oudgediende Pig Table van Front.

 

Love sofa Marcel Wanders
Love sofa van Marcel Wanders.