Dutch design awards 2013

Finalisten Dutch design awards 2013

Tijdens de Dutch design week in oktober worden traditiegetrouw ook de Dutch design awards uitgereikt. De 27 finalisten die nog kans maken op de prestigieuze designprijzen zijn inmiddels bekendgemaakt. Hieronder tonen we een aantal genomineerden.

Op 19 oktober weten wie ook daadwerkelijk een Dutch design award 2013 mee naar huis mag nemen.

Bilder en de Clercq
Bilder en de Clercq van het bureau …,staat uit Amsterdam is genomineerd in de categorie ‘Beste interieur’.

 

Blocker Life and Mobility Development
‘Blocker’ van Life and Mobility Development. Een slimme rem voor rolstoelen is genomineerd voor een Dutch design award in de categorie ‘Professioneel product’.

 

Iris van Herpen Dutch design award
De 3D geprinte creaties van Iris van Herpen zijn genomineerd voor een Dutch design award in de categorie ‘Mode’.

Huisstijl Stichting Alzheimer Nederland
De nieuwe huisstijl voor de Stichting Alzheimer Nederland door Studio Dumbar is een van de drie genomineerden in de categorie ‘Beste grafisch ontwerp’.

 

Irma Boom Chanel
Favoriet voor de Dutch design award voor ‘Grafisch ontwerp’ is wat ons betreft dit boek dat Irma Boom voor een tentoonstelling van Chanel maakte.

 

Kroningsjurk Dutch design award
De Kroningsjurk die Jan Taminiau voor Maxima maakte is ook genomineerd voor een Dutch design award in de categorie ‘Mode’.

 

Mitate lampen Wieki Somers
Deze Mitate lampen van Wieki Somers is een van onze favorieten voor een Dutch design award 2013. Ze is genomineerd in de categorie ‘Vrije vormgeving’. 
Foto: ©Sylvie Chan Liat, Courtesy Galerie Kreo.

 

Breiwerk Loes Veenstra Christien Meindertsma
Het boek ‘Verzameld breiwerk van Loes Veenstra’ dat samengesteld is door Christien Meindertsma is ook een van de finalisten in de categorie ‘Vrije vormgeving’.

 

Wrong colour furniture system
Dit leuke Wrong colour furniture system van Minale-Maeda bestaat uit verschillende flexibele modules en is finalist in de categorie ‘Consumentenproduct’.

 

Trap toren van uitwierde Onix
Deze geweldige trap in de historische toren van uitwierde is ontworpen door Onix en genomineerd in de categorie ‘Beste interieur’.
Hovenring Eindhoven
De Hovenring in Eindhoven is een zwevend fietsrotonde. Hij is ontworpen door ipv Delft en genomineerd in de categorie ‘Beste exterieur’.
PARKPERGOLA
Deze ParkPergola staat in het Máximapark in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. Hij is ontworpen door West 8 en genomineerd in de categorie ‘Beste exterieur’.

 

Eind augustus / begin september worden de finalisten voor de Mini Young designer award, BNO Piet Zwart Oeuvreprijs de beste opdrachtgever award en de Future concepts awards nog bekend gemaakt.

 

Conclusie over de genomineerden

Wij vinden het leuk dat er dit jaar een categorie mode bij is gekomen. Een onderdeel van Dutch design dat al jaren furore maakt en eigenlijk tot nu toe een grote afwezige is geweest bij de Dutch design awards. Zoals vaak bij de Dutch design awards zijn er betrekkelijk weinig ontwerpen van meubels genomineerd. Wij tellen er twee. Wij pleiten ervoor dat meubels ook een aparte categorie krijgt, en de aandacht krijgt die het verdient. Onder de genomineerden hebben we ook dit jaar weer een heel aantal mooie, verrassende ontwerpen ontdekt. Een aantal hiervan zullen we de komende tijd extra in de spotlight zetten.

We zijn reuze benieuwd wie er op 19 oktober allemaal met een Dutch design award naar huis gaan!