Kroonluchters

Kroonluchters van Nederlandse ontwerpers

Eens in de zoveel tijd bespreken we de beste Nederlandse ontwerpen van een bepaald type meubel. Dit keer is dit een van de meest interessante meubels dat er is, namelijk de kroonluchter. Kroonluchters zijn denken wij zo interessant omdat ze hangen, en verder geen functie hebben dan dat ze licht moeten geven. Doordat de ontwerper weinig rekening hoeft te houden met functionaliteit is er veel meer mogelijk dan bijvoorbeeld met het ontwerp van een tafel of stalamp. We hebben een heel aantal zeer interessante kroonluchters van Nederlandse ontwerpers gevonden.

Centraal Museum Kroonluchter Richard Hutten

Richard Hutten ontwierp deze lamp speciaal voor het Centraal Museum in Utrecht. Hij is gemaakt van polyester en wordt verkocht door zijn designlabel NgispeN.

Centraal Museum kroonluchter Richard Hutten
Centraal Museum kroonluchter Richard Hutten

 

Smoke kroonluchter Maarten Baas

De smoke kroonluchter maakt onderdeel uit van de Smoke collectie van Maarten Baas. De meubels uit de Smoke collectie zijn eerst in de brand gestoken, en daarna afgewerkt met lak, zodat het meubel beschermd wordt. De Smoke collectie wordt verkocht door MOOOI.

Smoke kroonluchter Maarten Baas
Smoke van Maarten Baas

Paper chandelier Studio Job

Deze geweldige Paper chandelier van Studio Job heeft een buitenkant van papier. Ook deze lamp wordt verkocht door MOOOI.

Paper chandelier studio job
Paper chandelier studio job

 

Fatboy RockCoco van Demakersvan

Deze doorzichtige lamp van Fatboy is ontworpen door Demakersvan en is gemaakt van doorzichtig plexiglas.

Rockcoco kroonluchter Fatboy
Rockcoco van Fatboy is ontworpen door Demakersvan.

Stairway to heaven Bertjan Pot

De Nederlandse ontwerper Bertjan Pot won vele prijzen met zijn Stairway to heaven. Bertjan Pot transformeerde een doodnormale keukentrap in een mega hippe lamp.

Stairway to Heaven kroonluchter Bertjan Pot
Stairway to Heaven van Bertjan Pot

 

Zeppelin kroonluchter Marcel Wanders

Kroonluchter Zeppelin ontwierp Marcel Wanders voor het Italiaanse merk Flos. Een zeer elegante lamp, die het stoffige imago van de kroonluchter op de hak.

Zeppelin kroonluchter Marcel Wanders
Zeppelin van Marcel Wanders

Happy Cloud

Binnenkort zal Happy cloud op verschillende Nederlandse HSL stations hangen. De kroonluchter zal dienen als meetingpoint. Happy cloud is ontworpen door John Körmeling die ook het bejubelde Nederlandse paviljoen voor de wereldtentoonstelling in Shanghai ontwierp.

 

85 lamps Rody Graumans

Verre van een klassieke kroonluchter is deze 85 lamps van Rody Graumans. De 85 lamps is een van de bekendste Nederlandse ontwerpen dat ooit gemaakt is en hangt in talloze musea wereldwijd. De 85 lamps wordt verkocht door Droog design.

85 lamps
85 lamps

 

Kroonluchter Hot van Piet Boon

Hot van de Nederlandse ontwerper Piet Boon was recent nog Dutch design van de week. Deze lamp wordt overgoten met een flexibele kunststof, wat het aparte en mysterieuze druipeffect geeft.

Hot Kroonluchter Piet Boon
Hot van Piet Boon

 

1 reactie op “Kroonluchters van Nederlandse ontwerpers”

Reacties zijn uitgeschakeld.