Volkskrant Route Dutch design week 2014

Volkskrant route Dutch design week 2014

Ieder jaar stippelt de Volkskrant een route uit met tips voor de Dutch design week. Het aanbod van tentoonstellingen is altijd overweldigend. Ook is niet iedereen even bekend in Eindhoven, daarom is het wel handig dat iemand je bij de hand neemt en je vertelt waar je ongeveer moet zijn. Dit jaar waren ze er een beetje vroeg bij en plaatste ze het al in het nummer van 27 september dat speciaal aan design was gewijd. Om jullie geheugen op te frissen en omdat er een aantal hele aardige tips in staan, vonden wij van Nederlandsdesign.com het een goed idee om het een week voor de Dutch design week 2014 opnieuw aan jullie te presenteren.

De route is verdeeld in twee wandelroutes. Eerst geven ze vier tips om op Strijp-s te bekijken. In het tweede deel van de route geven ze vijf tips die je in het centrum van Eindhoven kan bezoeken. In dit artikel beschrijven we de tips van de Volkskrant. Onderaan dit artikel kan je de ook de hele route bekijken.

Tips wandelroute Strijp

De volgende vier tentoonstellingen moet je volgens de Volkskrant op Strijp-S gaan bekijken:

  • De fabriek van Piet Hein Eek. Naast werk van Eek zelf, kan je hier jong talent spotten en een hapje eten in het restaurant. De vloerkleden van gerecycled industrieel tapijt van Studio rENs worden speciaal aanbevolen.
  • De tenstoonstelling van de Dutch Design Awards.
  • Het Klokgebouw. Hier wordt altijd een grote beurs gehouden, waar je in korte tijd veel verschillende Nederlandse ontwerpers en merken kan spotten. Hier kan je ook naar Meet the Masters.
  • In het Klokgebouw wordt ook de afstudeershow van de TU Eindhoven gehouden. Dit is direct de vierde tip van de Volkskrant.

Tips wandelroute Centrum Eindhoven

Op de wandelroute door het centrum van Eindhoven tijdens de Dutch design week 2014 raadt de Volkskrant de volgende vijf tentoonstellingen aan:

  • In het TAC gebouw presenteren meer dan dertig Poolse ontwerpers hun kunsten. Ook kan je hier Pools glaswerk en keramiek bekijken.
  • Uiteraard mag een bezoekje aan de afstudeershow van de Design Academy ook volgens de Volkskrant niet ontbreken.
  • Daarna wordt een bezoekje aan De Kazerne aangeraden. Hier wordt werk van meer dan veertig ontwerpers getoond. O.a. van Maarten Baas, Studio Drift en Dirk van der Kooij. De Kazerne ligt iets uit de route, maar is dus wel de moeite waard om even langs te gaan.
  • Er is ook ruimte voor mode op de Dutch design week 2014. Hiervoor moet je volgens de Volkskrant naar de tentoonstelling ‘Seductive Precursors’.
  • De Volkskrant route wordt afgesloten naast het station van Eindhoven. Op het oude rangeerterrein kan je onder andere het Rotterdamse warenhuis Groos, het platform Hier Is Utrecht en Dutch Invertuals bekijken. Dutch Invertuals is een “gelegenheidscollectief van ongeveer tien Eindhovense ontwerpers. Verwacht hier geen kant-en-klare showroommeubels maar avontuurlijke prototypes en gedurfde materiaalexperimenten“, zo schrijf te de Volkskrant.

En zo zijn we aan het einde van de Volkskrant route gekomen. Bekijk hieronder twee foto’s van het artikel zoals dat op  27 september  in Volkskrant Magazine te lezen was.

Volkskrant route Dutch design week 2014 Strijp

Route Dutch design week 2014
Deel 1 van de Volkskrant Route Dutch design week 2014. Klik op de foto voor een vergroting.

 

Volkskrant route Dutch design week 2014 Eindhoven Centrum

Tweede deel van de Volkskrant Route op de Dutch design week 2014. Klik op de foto voor een vergroting.
Deel 2 van de Volkskrant Route Dutch design week 2014. Klik op de foto voor een vergroting.