Design boeken

Design boeken van bekende Nederlandse ontwerpers. De kroon op het werk van veel ontwerpers is een boek. Er zijn dan ook veel Nederlandse ontwerpers die al een of meerdere boeken hebben gemaakt. Deze boeken vind je over het algemeen niet bij de Ako. Bol.com is dan ook ideaal om design boeken online te kopen. Bekijk hieronder welke geweldige design boeken we allemaal voor je gevonden hebben:

Hands on Dutch design in de 21ste eeuw

Dutch design jeroen Junte

Naast dat er boeken over designers zijn gemaakt zijn er ook een aantal boeken gewijd aan het onderwerp Dutch design. Zo ook dit geweldige boek van Volkskrant journalist Jeroen Junte. We hebben er eerder een recensie aan gewijd. Een geweldig boek over de belangrijkste Nederlandse ontwerpers van dit moment. Wij vinden dit het beste boek over Dutch design van dit moment. Het is te koop voor 41 euro.

Klik hier om het te kopen.

Marcel Wanders Interieurs

Marcel Wanders interieur boek

In dit design boek laat Marcel Wanders de interieurs zien die hij ontwierp. Naast meubels ontwerpt Marcel Wanders ook menig hotel, winkel en restaurant.  Uiteraard in de flamboyante stijl die we van Marcel Wanders en MOOOI gewend zijn. Bekijk ze allemaal in dit prachtige 256 pagina’s tellende hardcover boek. Te koop voor 62,50 euro. Het boek is zowel in het Nederlands als in het Engels verkrijgbaar.

Klik hier om dit design boek te kopen.

Marcel Wanders Behind the ceiling

Marcel Wanders Behind the ceiling

Behind the ceiling is een prachtig hard cover boek met het werk van Marcel Wanders tot 2009. Het boek is Engelstalig, bevat 360 pagina’s en kost 65 euro.

Klik hier om het boek te kopen.

Marcels Wonders

Marcels Wonders

Het boekje Marcels Wonders van Yvonne Joris telt slechts 64 bladzijden en moet tweedehands toch een goede 40 á 50 euro kosten. Echt een boekje voor de liefhebber dus. Marcels Wonders komt uit 2000, en gaat dus over het vroege werk van Marcel Wanders (ter vergelijking, zijn beroemde Knotted Chair komt uit 1996).

Klik hier om dit design boek te kopen.

The furniture collection Stedelijk Museum Amsterdam

Furniture collection Stedelijk Museum Amsterdam boek

Geweldig, drie kilo zwaar boek over de meubelcollectie van het Stedelijk museum Amsterdam. Alle meubels die het museum tussen haar oprichting in 1895 en 2000 verzamelde zijn in dit design boek beschreven.

Klik hier om het boek te kopen.

Simply Droog Renny Ramakers

Simply Droog Renny Ramakers

Een van de oprichters van Droog design, Renny Ramakers, schreef dit boek bij het tienjarig bestaan van Droog. Het is alleen nog tweedehands te krijgen. Het boek geeft een overzicht over de eerste tien jaar van Nederlands’ belangrijkste designmerk.

Klik hier om het boek te kopen.

Benno Premsela 1920 -1997

Benno Premsela biografie

Deze biografie over Benno Premsela gaat niet zozeer over zijn ontwerpen, als wel over zijn hele leven en de rol die Premsela heeft gespeeld bij homo-emancipatie. Het boek kwam uit in 2008, is geschreven door B. Boelaars en telt een kleine 400 pagina’s. Het kost 29,90 euro.

Klik hier om het boek te kopen.

Pig 05049 Christien Meindertsma

Pig Christien Meindertsma

Pig 05049 van Christien Meindertsma is geen boek over design. Het boek is zelf het kunstwerk. In Pig 05049 wordt omschreven welke onderdelen er allemaal gemaakt worden van één varken (varken nummer 05049) Christien Meinderstma deed hier drie jaar onderzoek naar. Ze won er in 2008 een Dutch design award mee. Het boek kost 38,50 euro.

Klik hier om het boek te kopen.

De stoel van Friso Kramer

De stoel van Friso Kramer

Dit leuke design boek gaat over de stoel van Friso Kramer. Dan hebben we het natuurlijk over zijn beroemde Revolt stoel. Het boekje is geschreven door Yvonne Brentjens en bevat 160 pagina’s.

Klik hier om het boekje te kopen.

Design boeken over Gerrit Rietveld

Gerrit Rietveld boek

Er zijn tientallen boeken geschreven over Gerrit Rietveld. Ook recent zijn er nog boeken over Nederlands bekendste ontwerper uitgekomen. Het boekje rechts komt 2010.

Bekijk hier alle boeken over Gerrit Rietveld. 

Hella Jongerius design boek

Hella Jongerius design boeken

Ja, ook over het werk van Hella Jongerius is een design boek verschenen. Ze schreef het zelf samen met Louise Schouwenberg in 2003. Het boek telt 144 pagina’s en kost 42 euro.

Klik hier om het boek te bekijken. 

Richard Hutten Taking form making form

Richard Hutten boek

Richard Hutten schreef een boek over design in 2002. Het heet Taking form making form. Het is geschreven in het Engels en bevat ruim 200 pagina’s. Taking form making form is alleen nog tweedehands te krijgen en kost tussen de 20 en 35 euro.

Klik hier om het design boek te kopen.

Gispen design boek

Gispen design boek

Dit leuke boekje over Gispen kwam uit in 2011. Het is geschreven door Sylvia Van Schaik & André Koch. Volgens de omschrijving is het een rijk geïllustreerde ‘biografie’. Het boekje bevat 144 pagina’s en kost 25 euro.

Klik hier om het boek te kopen.

W.H. Gispen boek

W.H. Gispen boek

Dit boekje komt uit 2008 en is geschreven door André Koch die ook aan bovenstaand boekje over Gispen uit 2011 meeschreef. Dit boekje is alleen nog maar tweedehands te krijgen.

Klik hier om het boekje te kopen.

Subject Niels van Eijk en Miriam van der Lubbe

Subjects van der Lubbe van Eijk

Dit krappe 200 pagina’s tellende boekje komt uit 2009 en is geschreven door Gert Staal & Miriam van der Lubbe. Het gaat uiteraard over het werk van Niels van Eijk & Miriam van der Lubbe. Het is alleen nog voor zo’n twintig euro tweedehands te verkrijgen.

Klik hier om het design boek te kopen. 

Studio Job The Book of Job

Studio Job boek

Dit boek van Studio Job komt uit 2010. Het gaat uiteraard over het werk van Studio Job en bevat 288 pagina’s. Het is geschreven in het Engels. Net als alles van Studio Job is ook hun boek duur. Voor 125 euro is het van jou.

Klik hier om het te kopen.

Studio Job en Groninger Museum boek

Studio Job Groninger museum boek

Iets goedkoper dan bovenstaand boek is het boekje dat gemaakt is over Studio Job en het Groninger Museum. Studio Job heeft veel werk gemaakt voor het museum. Het design boek telt 78 pagina’s en kost 25 euro.

Klik hier om het boek te kopen.

Dutch design A History

Dutch design boek

Op de voorkant staat de geweldige Chest of drawers van Tejo Remy. Dan is onze interesse al gewekt. Dit Engelstalige boek over Dutch design telt 272 pagina’s en kost 33 euro.

Klik hier om dit design boek te kopen.

Design NL – De Kracht Van Dutch Design

DesignNLboeken

Dit boek bevat veel tekst en weinig illustraties maar voor een ieder die geïnteresseerd is in design in zijn algemeen (dus niet alleen design meubels) is dit een goed boek om eens te lezen. Het komt uit 2008 en bevat zo’n 400 pagina’s. Het is alleen nog tweedehands te verkrijgen voor zo’n 20 euro.

Klik hier om het boek te kopen.

 

Conclusie over Nederlandse design boeken

We kunnen wel concluderen dat er veel over Dutch design geschreven wordt. Absolute aanrader vinden we het boek van Jeroen Junte. Verder ligt het er natuurlijk aan van welke ontwerper je houdt. Wij zijn gek op Nederlands design en hebben de meeste van de boeken wel gelezen of in ieder geval ingezien. Boeken over design zijn duur, maar wel een parel in je boekenkast natuurlijk. Een heel aantal van bovenstaande design boeken zijn niet meer gewoon in de winkel te koop. Gelukkig kan je tegenwoordig bij Bol.com ook tweedehandsboeken kopen, waardoor de meeste gewoon nog te krijgen zijn.

Welk boek heb jij gelezen? Wat vond je er van? En zijn er nog design boeken die hier absoluut bij moeten? Laat je reactie achter!

Geef een reactie