Mart Stam (rechts) vs. Gaston Eysselinck (rechts).

Design Derby: Nederlands vs. Belgisch design in Boijmans van Beuningen

Van 20 juni tot en met 13 september wordt in Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam de ‘Design Derby’ gehouden. Het betreft een tentoonstelling met een overzicht van 200 jaar Belgisch en Nederlands design. Dit ter ere van het 200 jarige bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden. De tentoonstelling betreft niet alleen meubels, maar ook glaswerk, grafische vormgeving, auto’s, keramiek en zilverwerk.

De ontwerpen worden op chronologische volgorde tentoongesteld, waarbij je een beeld krijgt wat er in die tijd in Vlaanderen en in Nederland afspeelde. Het lijkt mij een zeer interessant gegeven.

In de verschillende uitingen zagen we Wieki Somers, die natuurlijk al goed vertegenwoordigd is in Boijmans, het al opnemen tegen Maarten van Severen. Mart Stam neemt het op tegen Gaston Eysselinck (hup Mart!). Wij vroegen ons wel af waar ze Studio Job onder zouden laten vallen, of zouden ze die voor een maal een keer buiten een tentoonstelling houden (zal toch niet). Wij vermoeden in ieder geval dat ook op het gebied van design de Belgen iets meer Boergondisch en uitbundiger zullen zijn dan de Nederlanders. Maar we weten uiteraard ook al lang wie er gaat winnen 😉

Na Boijmans van Beuningen gaat de tentoonstelling door naar Gent, waar hij van 23 oktober tot 13 maart volgend jaar te zien zal zijn in het Design Museum al daar. Design Derby wordt mede mogelijk gemaakt door Mondriaan Fonds, Fonds 21, Prins Bernhard Cultuurfonds en BesteBuren.

Zoals eerder gezegd lijkt het ons zeer interessant en we gaan uiteraard een kijkje nemen. Mocht het een succes zijn, dan lijkt mij eenzelfde wedstrijdje met onze oosterburen een uitdagende opvolger!

Design Derby Boijmans
Wieki Somers (links) vs. Maarten van Severen (rechts).

Uiteraard vind je Design derby ook terug in onze evenementen-kalender.

2 reacties op “Design Derby: Nederlands vs. Belgisch design in Boijmans van Beuningen”

Reacties zijn uitgeschakeld.