Vogelhuis Frederik Roijé

Design vogelhuisjes van Nederlandse ontwerpers

Vogelhuisjes zijn helemaal hip om als ontwerper aan je collectie toe te voegen. Een groot aantal Nederlandse ontwerpers heeft inmiddels een design vogelhuisje op zijn of haar naam staan, daarom vonden we het tijd om hier een item aan te wijden.

Vogelhuis Marcel Wanders
Marcel Wanders heeft ook een vogelhuis ontworpen. Hij kost 50 Euro.
Vogelhuis Usuals
Vogelhuis ´Tweety tower´ van het Nederlandse design merk Usuals (van Niels van Eijk & Miriam van der Lubbe). Door de verschillende soorten gaten kunnen verschillende soorten vogels samenleven in één vogelhuis.

Vogelhuis Dorien Westphal
Design vogelhuis van Doreen Westphal.
Vogelhuis maandag meubels
Vogelhuis van Maandag meubels van metaal en hout.
Frederik Roije Vogelhuizen
Verschillende voederschalen voor vogels van Frederik Roije.
Esschert pindakaas vogelhuis
Dit vogelhuis van het Nederlandse Esschert design heeft standaard een pot ‘vogelpindakaas’, waar vogels de hele winter van kunnen smikkelen.
Vogelhuisje Vincent Bos
Vogelhuisje met compleet weerstation van Vincent Bos.
Ivon Jaspers Vogelhuisje
Bepaald geen design, maar we wilde hem jullie niet onthouden. Zelfs Ivon Jaspers heeft haar eigen Vogelhuisje ontworpen. Exclusief verkrijgbaar bij Intratuin…

Conclusie design vogelhuisjes

Zoals hierboven al aangegeven zijn design vogelhuisjes helemaal hip. Sommige zijn wel zo aan de prijs dat het haast zonde is om buiten te hangen, maar goed je moet wat voor de vogels (en een hippe tuin) overhebben :-).
Een deel van dit artikel is geïnspireerd op een artikel dat ik vorige week in NRC next las. In dit artikel stond ook dat niet ieder huisje door vogels fijn wordt gevonden. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de onderkant van het vogelhuis ruw is. De grootte van het gat waar de vogel doorheen kan bepaalt uiteindelijk welke huisje voor welke vogel geschikt is. Dat geldt natuurlijk niet voor de voederplankjes. Kies een van bovenstaande design vogelhuisjes, help de vogeltjes, en ga meteen hip de winter door!

1 reactie op “Design vogelhuisjes van Nederlandse ontwerpers”

  1. Henriëtte Weijers-Van Hoften

    Jammer dat er niet vermeld wordt waar deze vogelhuisjes te koop zijn en er ook geen prijzen bij staan.

Reacties zijn uitgeschakeld.