Hotel Droog

Hotel Droog

Hotel Droog is een klein warenhuis met exclusief design. Hotel Droog is gevestigd in een mooi oud herenhuis, en bestaat uit een aantal kamers met verschillende thema’s.

De ingang bestaat uit de designwinkel van Droog design. Uiteraard vind je hier veel werk dat onder auspiciën van Droog is ontwikkeld. Veel kleine leuke hebbedingetjes, maar ook klassieke ontwerpen zoals de Voddenstoel van Tejo Remy, de Knotted chair van Marcel Wanders en 85 lamps van Rody Graumans. Dit zijn ontwerpen die ook worden aangekocht door musea, dus erg leuk om ze in het echt te kunnen bekijken. Uiteraard zijn ze ook gewoon te koop.

Droog design winkel
Design winkel van Droog vormt de ingang van het hotel. Achter zie je de 85 lamps. Vooraan o.a. een lamp van Chris Kabel.

Achter de designwinkel vind je het Kabinet. Dit is een winkel met exclusieve kleding. Loop je vervolgens naar boven, dan kan je ook cosmetica kopen bij Cosmania.

Naast Cosmania vind je de winkel van Studio Weltevree. Hier staan een aantal versies van hun succesvolle Dutchtub. Ook kan je hier een aantal van hun meubels bekijken en kopen.

Verder is er een galerie waar verschillende exposities kunnen worden gehouden. Het leuke is dat de galerie van Hotel Droog bestaat uit een heel aantal kleine podia. Het is dus duidelijk een galerie voor designmeubels. Iets waar wij natuurlijk bovengemiddeld in geïnteresseerd zijn.

Verder bevat Hotel Droog een restaurant dat luistert naar de toepasselijke naam ‘Roomservice’. Uiteraard is ook het restaurant helemaal ingericht met leuke designmeubels.

Hotel droog tuin
De geweldige tuin van Hotel droog.

De naam Hotel Droog komt natuurlijk ook ergens vandaan. Je kan namelijk ook echt slapen in dit leuke design warenhuis. Hotel Droog heeft één kamer die je kan huren. De hotelkamer is natuurlijk niet publiekelijk toegankelijk, maar op foto’s kan je zien dat hij is ingericht met design van verschillende Nederlandse ontwerpers en bestaat uit een zitgedeelte en een slaapkamer. De hotelkamer bevindt zich op de bovenste verdieping van Hotel Droog.

Hoogtepunt van Hotel Droog vinden wij de tuin. Deze bevindt zich in de binnenplaats. Verschillende geweldige objecten van kippengaas geven de tuin een sprookjesachtig uiterlijk. Over de hele tuin zijn draden gespannen waar een soort vogelnestjes aan hangen. Ook deze zijn gemaakt van kippengaas. Super simpel, maar het ziet er geweldig uit.

Ben je binnenkort een keer in Amsterdam dan moet je zeker een bezoekje brengen aan Hotel Droog en laat je onderdompelen in het beste van wat Droog design te bieden heeft.

Hotel Droog is gevestigd op Staalstraat 7B in Amsterdam. 

Droog design winkel
Een tweede foto van de winkel. Vooraan een vogelhuisje van Marcel Wanders. Achter zijn beroemde Knotted chair.

 

Hotel droog restaurant
Het restaurant van Hotel Droog.

 

Hotel Droog Kabinet
In het Kabinet in Hotel Droog kan je exclusieve designkleding kopen.