Inside design Amsterdam 2012

Inside design Amsterdam 2012

21 september hebben we een bezoekje gebracht aan Inside design 2012 in de Amsterdamse nieuwbouwwijk IJburg. Op dertig verschillende locaties, verspreidt over een groot gedeelte van IJburg, toonde zo’n 100 ontwerpers en designmerken hun creaties. De locaties lagen allemaal op loopafstand van elkaar vandaan, waardoor in een paar uur alle locaties goed bezocht konden worden. Onderweg zat aardig wat horeca, waar je een hapje en een drankje kon doen.

Nu over het design zelf; een groot aantal jonge getalenteerde, maar ook reeds succesvolle ontwerpers maakte hun opwachting. Bekende ontwerpers en designmerken die aanwezig waren waren bijvoorbeeld Ineke Hans en Jack Brandsma verder werd er veel werk van bekende ontwerpers getoond door de merken, zoals Cappellini, DesignOnStock, Gelderland, Thomas Eyck en de relatief nieuwe merken New Duivendrecht, Dutch design year en Tjep.

Hoogtepunten Inside design

Hoogtepunten waren wat ons betreft toch vaak de exposities van, vaak jonge, ontwerpers die ook nog veel meubels zelf maken, zoals Floris Hovers, Studio Erik Stehmann, Frederik Roijé, Rianne Koens en Vroonland Vaandrager. Ook erg leuk vonden we de sieradenkastjes van Jenna Postma. Verder was Inside design gewoon een gemoedelijk event. Het was erg laagdrempelig. Vaak was de ontwerper zelf ook aanwezig om iets meer over zijn of haar werk te vertellen. Hieronder enkele hoogtepunten.

Erik Stehmann Blocks collectie
Erik Stehmann zijn Blocks collectie
Idle Wood sieradenkastje Jenna Postma
Idle Wood, schattig sieradenkastje van Jenna Postma
Floris Hovers stoel
Geweldig leuke stoel van Floris Hovers.

recession chair tjep.
De loodzware Recession chair van Tjep.
Balance lamp Mieke Meijer
De Balance lamp van Mieke Meijer werd getoond door het relatief nieuwe merk ‘Dutch design year’.

Designopleidingen op Inside design 2012

Naast de designmerken waren er ook een groot aantal kunst- en designopleidingen op Inside design 2012. Opleidingen zoals de Rietveld academie, de Design academy, Artemis Stylingacademie, de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht en het Hout-en Meubileringscollege toonden werk van studenten.

 

Inside design gaf de eigenaren van de laagstaande panden een prima gelegenheid om hun koopwaar tentoon te stellen aan een bovenmodaal publiek. Wij vonden het wel opvallend hoeveel van deze mooie nieuwe woningen en bedrijfsruimtes nog niet gebruikt worden, dus misschien dat Inside design hier een positieve bijdrage aan kan leveren.

Verder was het een geslaagd event. Nederlandsdesign.com heeft voor de komende maanden weer genoeg mooie ontwerpen gezien om over te schrijven.