Milaan design week 2012

Milaan design week 2012Van 7 tot en met 22 april wordt de Salone Internazionale del Mobile en de FuoriSalone oftewel de Milaan design week 2012 gehouden. De Milaan design week is hét design evenement van het jaar. Het is de plek waar je bij moet zijn als je mee wil tellen in de (internationale) designwereld. Vandaar dat ieder jaar een groot aantal Dutch designers naar Milaan afreizen om hun nieuwste ontwerpen te presenteren.

Premsela op de Milaan design week 2012

Ook Premesela -het instituut dat zich inzet voor de promotie van Nederlands design en mode- is zeer prominent aanwezig tijdens de Milaan design week 2012. Zo houdt Premsela de tentoonstelling ‘Spring’ waarin in totaal 30 Nederlandse ontwerpen in de spotlight worden gezet. De tentoonstelling is vormgegeven door Niels van Eijk en Miriam Van der Lubbe. Ook houden ze een symposium (met o.a. Hella Jongerius) en ontbijt-discussies.

MOOOI op de Milaan design week

MOOOI pakt altijd groot uit tijdens de Milaan design week. Dit jaar zullen ze samen met topfotograaf Erwin Olaf een nieuw ‘fotografie concept’ presenteren, iets waar wij erg benieuwd naar zijn. Tevens zal woensdag 18 april voor het eerst de FRAME MOOOI Award worden uitgereikt. Hopelijk wint een van de drie Nederlandse genomineerden.

Connecting the Dots

Speciaal voor de Milaan design week wordt het tijdschrift Connecting the Dots uitgegeven. Nederlandse ontwerpers en meubelmerken die zichzelf tijdens de design week presenteren worden gratis in dit magazine opgenomen. Ook bevat het magazine -dat in het Engels wordt uitgegeven- interviews met Sjarel Ex (Directeur Boijmans van Beuningen) en Dutch designer Joep van Lieshout. Connecting the Dots heeft een oplage van maar liefst 75 duizend exemplaren. Handige schema’s helpen je de 176 Nederlandse designers en meubelmerken te vinden die zich tijdens de Milaan design week 2012 presenteren.

 

Omdat de Milaan design week zo gigantisch groot is is het lastig om het overzicht te behouden. Ook het feit dat veel communicatie in het Italiaans gaat helpt ook niet altijd, maar we gaan proberen om de komende week de highlights er voor je eruit te pikken.