Afstudeershow Design Academy 2013

Afstudeershow Design academy 2013

Tijdens de Dutch design week wordt ook altijd afstudeershow van de studenten van de Design academy in Eindhoven gehouden. Het is altijd een van de grote publiekstrekkers tijdens de Dutch design week. De Design academy heeft een hele reeks aan succesvolle Nederlandse ontwerpers afgeleverd. Alumni zijn onder Hella Jongerius, Kiki van Eijk, Maarten BaasRichard HuttenChristien Meindertsma en Piet Hein Eek. Logisch dus dat de (internationale) pers de afstudeershow met bovengemiddelde interesse volgt om de volgende ‘star designer’ als eerste te ontdekken.

Wij hebben ook een poging gewaagd en vinden het ook gewoon leuk om jou vanaf de bank een indruk te geven hoe zo’n afstudeershow er aan toe gaat.

Mark Bekers Easy Funeral
Mark Bekers met ‘Easy Funeral’. Voor 50 euro koop je een compleet begrafenispakket. Uiteraard heeft Mark Bekers zich laten inspireren door het bekende ‘easy’ concept.
Regina Mol The traveling cat
Regina Mol met ‘The traveling cat’, een serie van zeer fraai gemaakte reismanden voor je kat.
Arnout Meijer Thank you for the sun
Deze prachtige led-lampen van Arnout Meijer heten ‘Thank you for the sun’. Je kan de kleur zelf instellen.

 

Lisa Zengerink
Lisa Zengerink maakte deze geweldige hologrammen. Het heet ‘The yellow entity’. De hologrammen stellen de onzichtbare wereld van dataoplag in een draadloze wereld voor.
GWN messen
De afstudeerders zoeken vaak ook praktische of mooiere oplossingen voor een probleem. Bij deze fraaie messen van GWN kan het handvat worden verschoven. Daardoor kunnen mensen met een spasme ze beter gebruiken. Door het handvat te draaien zijn ze ook als gewoon mes te gebruiken, waardoor een huisgenoot zonder spasme ze ook gewoon kan gebruiken.
20131019_131723
Leuke ‘romantische’ manier om meubels bij elkaar te houden.
20131019_131957
Exemplarisch voor de sfeer op de Design academy. Jonge ontwerpers lopen liever op hun blote voeten.
20131019_132528
Als een droogrek zelf mocht kiezen hoe hij er uit zou zien, zou hij volgens de jonge ontwerper voor dit uiterlijk kiezen.
20131019_132547
Geweldig bureau. Je kan niets meer in de kastjes verstoppen. Toch ligt het eraan vanuit welke hoe je kijkt of je alles kunt zien.
een dag uit het leven van Johan van Son
Ook boeken vormen onderdeel van de afstudeertentoonstelling van de design academy. Dit fraaie pop-up boek toont een dag uit het leven van Johan van Son, apotheker te Veenhuizen.
20131019_133735
De ontwerpen van de studenten verschillen enorm. Ook voor het ontwerp van een crossfiets is ruimte op de Design academy.

Conclusie afstudeershow Design academy 2013

Ik hoop dat je een goed beeld hebt gekregen van de afstudeershow van 2013. Heb jij de nieuwe Hella Jongerius al kunnen ontdekken? 😉 Wij waren bij de opening van de show, en het was enorm druk. Daardoor is een aantal namen van ontwerpers ons ontschoten. Weet jij ze wel, of heb je iets anders toe te voegen, laat dan je reactie achter!