Koninklijke Tichelaar logo

Nederlandse ontwerpers voor Koninklijke Tichelaar

Keramiek is een belangrijk onderdeel van hedendaags Dutch design. Koninklijke Tichelaar uit Makkum is het oudste familiebedrijf van Nederland en werkt veel samen met populaire Nederlandse ontwerpers.
Koninklijke Tichelaar is een van de bedrijven die door hun fabriek en bijbehorende kennis beschikbaar te stellen, Nederlandse ontwerpers de mogelijkheid geeft geweldige dingen te ontwikkelen en Dutch design naar een hoger niveau te brengen. Wat het Textiellab in Tilburg is voor Dutch design en textiel, is de Koninklijke Tichelaar voor Dutch design en keramiek. Koninklijke Tichelaar geeft Nederlandse ontwerpers ook opdrachten die door Tichelaar zelf verkocht worden.

Bekijk hieronder een aantal voorbeelden van wat de samenwerking tussen Koninklijke Tichelaar en Nederlandse ontwerpers hebben opgebracht.

Misfits Hella Jongerius
300 colored vases (2010) was een belangrijk onderdeel van de tentoonstelling ‘Misfits’ van Hella Jongerius in Museum Boijmans van Beuningen. De vazen zijn gemaakt door Koninklijke Tichelaar.

 

Studio Job Biscuit Tichelaar
‘Biscuit ‘ van Studio Job uit 2006.

 

 

Dick van Hoff Tichelaar
Prachtige gebruiksvoorwerpen die Dick van Hoff ontwierp voor Koninklijke Tichelaar in 2007.
Studio Job Tichelaar
Collectie huishoudelijke artikelen die Studio Job in opdracht van de Koninklijke Tichelaar ontwierp.

 

Laatste avondmaal Studio Job
Laatste avondmaal van Studio Job.

 

Koninklijke tichelaar
Eigen visie van Studio Job op de zeventiende-eeuwse bloempiramide die in het Rijksmuseum te zien is.

 

Studio Makking Bey Tichelaar
Studio Makking Bey met hun Minutes Service.

 

Dat een ijzersterk merk en hippe ontwerpers niet direct tot bedrijfskundig succes leidt is helaas de waarheid voor Koninklijke Tichelaar. Dit voorjaar heeft Koninklijke Tichelaar haar winkel in Makkum nog moeten sluiten omdat het niet meer rendabel was. Gelukkig verkopen ze nog wel veel in hun splinternieuwe webshop. Thomas Eyck verkoopt trouwens ook veel spullen van Koninklijke Tichelaar.