Dutch design database

Database home     Laatste inzendingen    Meubel toevoegen     Hoe werkt de database?    Zoeken

Sort By: Naam van het meubelJaarDate posted
Boeien Peper & Zoutstel Ka-Lai Chan
2014
Bijzonder stijlvol peper- en zoutstel van handgeblazen glas en een voet van kurk. Als je de vaatjes een tikje geeft, schommelen ze als een boei in het water speels heen en weer.
Dit Peper & Zoutstel van Ka-Lai Chan wordt verkocht door Puik Art.
http://www.kalaichan.nl/
Glas, Kurk
Puik Art
Design vogelhuis van beton – Dwarst
2014
Een eigen ontwerp design vogelhuis van beton van het nieuwe design label Dwarst. De huisjes worden zelf met de hand geproduceerd van beton. Dat maakt het een duurzaam en bijzonder product. Het vogelhuis bestaat uit drie delen, het huis zelf, een frontje en een borgring die het frontje op zijn plaats houdt en waardoor het makkelijk schoon te houden is.
Het vogelhuis heeft een invlieg opening diameter van 30mm, dat maakt dit vogelhuis geschikt voor de meest voorkomende vogels in de Nederlandse tuinen, terrassen en balkons. Het vogelhuis weegt 2.5 kg en heeft een afmeting van 16cm x 16cm x 23 cm

Dwarst verkoopt de design vogelhuisjes van beton o.a. in De Nieuwe Winkel in Breda en staat dit jaar op de 10de editie van D(esign)-day in Maastricht!
74.95
http://www.dwarst.nl
Beton
Dwarst
Dwarst, www.dwarst.nl
Move on Time – Edwin de Kuiper (Stijlapart)
2013
De Move on Time is gebaseerd op het idee van de ouderwetse klok met contragewichten. De filosofie achter het ontwerp is dat een boek een verhaal vertelt en daardoor een stuk tijd in zich heeft. Een boekenkast zou je daarom een ‘tijdhouder’ kunnen noemen. De boekenkast beweegt daarom als u er ‘tijd’ uithaalt of inzet.
Al meerdere malen bewonderd tijdens de grootste boekenbeurs van Europa.
€ 1.895,-- incl BTW
STIJLAPART.nl
MDF, Kunstof, Touw
STIJLAPART
Edwin de Kuiper, STIJLAPART
Random Chair Bertjan Pot
Random Chair Bertjan Pot
2003
De Random Chair van Bertjan Pot is een superlichte stoel die uit lange dunne carbonstroken bestaat. De lange stroken worden in epoxyhars gedrenkt en vervolgens handmatig en ‘at random’ rond een mal gesponnen. Eenmaal uitgehard is de constructie zelfdragend.
De Random Chair won in 2003 de Materiaalfondsprijs, the best material experiments in design.
669,00
http://www.bertjanpot.nl
Carbon
Goods
Goods
The-Desk van Jeroen Bos
The-Desk van Jeroen Bos
2010
The-Desk is ontworpen voor de huis omgeving. Een beetje royaal bureau voor thuis is te kantoorachtig en heeft een kille zakelijke uitstraling. Velen gebruiken een eettafel met laadblok om aan te werken, een mooie oplossing, maar het is geen bureau om lekker aan te kunnen werken.
Daarom is er nu The-Desk. Praktisch, met laden en de kabels voor PC en stroom zijn in The-Desk weggewerkt en zijn niet te zien. Royaal, 200 x 90 cm met diepe lades en een contact klep. Persoonlijk, met een RVS plaquette waarin de naam van de eigenaar en datum en productie nummer word gegraveerd. Elke Desk word met de hand gemaakt in Nederland en ook de materialen, Hout, Leer, RVS en aluminimum komen uit Nederland en België.
Recent is de 34 é Desk geleverd en geplaatst, Jeroen Bos levert en plaatst de meubelen zelf.
€ 5.900,00
Hout, Leer, RVS, Aluminium
Jeroen Bos Design
Jeroen Bos Design
Bulb TL Marcel van Heeswijk
Bulb TL Marcel van Heeswijk
2015
De technologische overgang van gloeilamp- naar ledverlichting inspireerde Marcel van Heeswijk om een armatuur te ontwerpen voor beide soorten lampen.

Transitie

Thuis en op kantoor zie je vooral armaturen voor de gloeilamp/ledlamp of de TL-lamp. Hoewel de ontwikkelingen in ledverlichting snel gaan, baseren fabrikanten de vorm vaak op de klassieke gloeilamp. Maar vanwege de afwijkende maat passen ledlampen niet altijd perfect in bestaande armaturen. Wat gebeurt er als je ze combineert met TL-armaturen?

Lights determine the look

In de Bulb-TL komen zowel klassieke gloeilampen als ledlampen goed tot hun recht. De ruimte tussen de kap en de lamphouder is open en verstelbaar. Hierdoor maken de lampen deel uit van het armatuur: je ziet het gedeelte tussen de fitting en het begin van de bol. Voordat de klassieke gloeilamp definitief verdwijnt, laat dit armatuur nog een keer goed zien hoe zo’n gloeilamp is gefabriceerd.
De Bulb TL is in twee afmetingen verkrijgbaar. De Bulb TL 800 heeft vier lampen, de Bulb TL 1200 heeft 6 lampen. Het armatuur is gemaakt van aluminium en verkrijgbaar in blank geanodiseerde of messing - goud geanodiseerde uitvoering.
aluminium
Christ Clijsen
JEAS Table – Redwood furniture
2015
Tafel gemaakt van Eiken, in de poten translucent graniet verlicht middels Led.
Doorlopen lijnen spel maakt de tafel spannend en bijzonder.
Primeur in Milaan april 2015
-
Graniet, glas, eiken, essen
Redwood furniture Nijmegen
Foto's Cristiaan Schulte, http://www.schulteschultz.nl/
Tonnes Acrylaat bijzettafel
Tonnes Acrylaat bijzettafel
2012
Tonnes Acrylaat is een bijzettafel, ontworpen door Menno Berkhout en Wim Reynaert onder de naam van hun eigen label "Contravorm" De tafel is gemaakt volgens het contravorm principe en met een laser gesneden uit acrylaat plaatmateriaal. Zowel de vormen als de restvormen zijn volgens dit uitgangspunt herkenbaar verwerkt in het ontwerp van het ruimtelijk vormgegeven meubel. De transparantie van het materiaal draagt bij aan deze ruimtelijkheid. De tafel is samengesteld uit 4 onderdelen, is eenvoudig zelf in elkaar te zetten en kent slechts één centrale bout voor het vastzetten en borgen van de constructie. De tafel wordt aangeboden in 6 basiskleuren.
De tafel wordt in onderdelen aangeboden in een platte compacte doos. Er zit een duidelijke handleiding bij voor de eenvoudige montage en een beschrijving met advies voor onderhoud en gebruik. Op de onderdelen zit nog een beschermfolie die dient te worden verwijderd. De 6 basiskleuren zijn: helder, antraciet, framboos, zeegroen, nachtblauw en zachtgeel. Andere kleuren zijn op aanvraag ook te leveren. De tafels worden in Nederland geproduceerd.
€ 350,00
http://www.contravorm.nl
acrylaat
Contravorm
Contravorm
Swan Tafel – Marc van der Voorn
2014
De Swan tafel is net zo mooi en sterk als de vogel waaraan de tafel haar naam dankt.
Het ontwerp van de tafel is losjes geinspireerd op de driepoot van een camera, met de iets uitstaande poten.
Tafel Swan is leverbaar in lengtes van 200, 240, 300 cm.
Vanaf €1.425,-
Eikenhout, metaal
Spoinq
Simone de Geus
BENT stoel – Tristan Frencken
BENT stoel – Tristan Frencken
2015
BENT is een stoel met slank karakter en knipoog naar de jaren ’50. Door de subtiele buigingen en schroefverbindingen is het ontwerp krachtig in zijn eenvoud. De BENT serie bestaat uit een eetkamerstoel, loungestoel en een bijzettafeltje. Om de stoel extra comfort te geven is optioneel een speciale BENT SKIN verkrijgbaar. Deze antislip zit- en rugpad van 100% wolvilt zijn leverbaar in de kleuren marmer en antraciet. BENT is gemaakt van gecoat aluminium en daardoor zowel binnen als buiten te gebruiken.
De 3 kleuren van de BENT serie zijn: milk, mint en blush en de skin is er in wolvilt marmer & antraciet. Andere kleuren op aanvraag. De BENT serie inclusief skin worden in Nederland geproduceerd.
Varieert van €249,- tot €289,-
Aluminium
Tristan Frencken
Jantien de Bood - TAS styling