Dutch design awards 2013

Winnaars en genomineerden Dutch design award ‘Best motion design’

Deze week zijn de genomineerden voor de Dutch design awards 2012 bekendgemaakt. In de categorie ‘Best motion design’ oftewel video’s, zijn dit jaar drie inzendingen genomineerd. Omdat video zich dankzij YouTube uitstekend leent om op een website te laten zien hebben we besloten ze alle drie voor je op een rij te zetten. Tevens is dit een mooi moment om terug te blikken op de winnaars van de afgelopen jaren. Dit geeft je misschien een beter beeld van wat voor video’s over het algemeen een kans maken om te winnen.

Veel kijkplezier!

Soms hebben de video’s echter wat moeite met laden, refresh de pagina dan even…

Video 1 – Louis Vuitton I van Part of a bigger plan

Dit korte filmpje laat de geschiedenis van dit beroemde modemerk zien en is onderdeel van een tentoonstelling over Louis Vuitton in het Louvre in Parijs. De maker van dit filmpje is Christian Borstlap. Hij won in 2010 ook al een Dutch design award met een filmpje voor Kinderpostzegels.

Video 2 – Lucky TV van Sander van de Pavert

Deze grappige filmpjes ken je vast. Ze vormen het grappige einde van iedere aflevering van de Wereld draait door. Lucky TV is natuurlijk een hele serie van filmpjes. Wij kozen een van de bekendste.

Video 3 – Shades of Kenzo van Lernert en Sander

Een kort filmpje voor de introductie van de eerste mannenlijn van modemerk Kenzo. Lernert en Sander wonnen vorig jaar ook al de Dutch design award voor Best motion design met hun (overigens geweldige) video Electrotechnique voor de Jeugd van tegenwoordig.

Winnaar Dutch design award 2011
Hier nog een keer de winnaar van vorig jaar, Electrotechnique van de Jeugd van tegenwoordig door Lernert en Sander. Uiteraard lekker fout zoals we van de Jeugd van tegenwoordig gewend zijn.

Winnaar Dutch design award 2010
De winnaar van de Dutch design award voor Best motion design in 2010 was Christian Borstlap met een Animatie voor kinderpostzegels. Christian Bostlap is in 2012 dus weer genomineerd met zijn filmpje voor Louis Vuitton.

Winnaar Dutch design award 2009
De winnende video in 2009 was een commercial voor internetbank Alex genaamd ‘The big bank theory. Hij is gemaakt door Postma Graphics & Motion.